onsdag 13 december 2017

Fortfarande finns vi,,,

Stackars bloggen som ingen av oss tycks bry sig om alls. Det har sina skäl, liksom det trista faktum att vi inte ens besökt våra bloggvänner sista tiden. Återkommer i frågan.

Ingen av oss här i stugan gillar snön. Mörkret gillar vi inte heller.Sena nattpromenaden med pannlampa hoppar vi över, Kasper uträttar behoven på tomten, i skenet av mattes ficklampa. Själv stannar hon på farstubron...

Fast nu lyser en ljusslinga upp i vintermörkret, och det gör snön också. Men en och en halv decimeter tung blöt snö gör just ingen glad. Matte snöängels traktor strulade, vi hann bli oroliga att han redan påbörjat sin semesterresa till Mexiko. Tursamt nog reser han inte förrän på lördag, och då har han ordnat så att någon annan plogar ut oss. :) I dag fungerade i alla fall hans traktor.  Som den ju i princip alltid gör..

Inte ens Kasper gillar den här blöta snön som bildar klumpar i pälsen.
 Både matte, hund och katter hålls helst inomhus, i närheten av kaminen.


Under många år har en takfläkt snett ovanför kaminen fått fläkta ner värmen som ju stiger uppåt.  Men nu har jag fått tips om en riktigt smart grej. En kaminfläkt! Placeras ovanpå kaminen, drivs helt av värmen från kaminen och skickar iväg den goa ljumma luftstömmen åt det håll man själv väljer. 


Det finns många modeller, och jag har blivit så förtjust att jag tänker köpa en  till. Och sprida värmen både hit och dit. :)
Grannen mitt över vägen ska sälja sitt hus, men särskilt lättsålt tycks det inte vara. Det var däremot ett annat hus i området, huset där Peppe och Valle bodde. Fast på bilden är de hemma hos oss.

Ett riktigt fint hus med ett toppenläge, och utsikt över "vår tredje sjö". Den matten fick nästan en hel miljon mer betalt än hon hade  tänkt sig. 

Ska väl också återkomma till det där skälet till att vi inte är särskilt flitiga varken i egen blogg eller som  kommentatorer hos er. Skälet stavas bekymmer med synen. fast det är inte hopplöst. Förstoringsglas är bästa hjälpmedlet - för övrigt ofta helt nödvändigt. Remiss till ögonsjukhus i stora huvudstaden där man omedelbart satte igång akut behandling. Injektion i ögat. Bläähh... Men jag är ändå tacksam. Läkarna tror att jag nog kommer att få behålla synen i det skick den är nu, kanske rentav med viss förbättring. Det vore ju bra...   

Endera dagen - i morgon tänker jag mig -  ska jag läsa ikapp hos er också. Men först - redan nu - ska jag byta header och färger på Kasperian. Återbruk blir det. Vill också tillägga att en datorskärm nog inte är vad mina ögon bäst behöver.

18 kommentarer:

 1. Åh! Inte finns det nåt att läsa ikapp på min blogg inte! Vi har faktiskt inte gjort så mycket som är värt att skriva om. Matte säger att det ser ut som ett tattarnäste här hemma med en massa möbler och kartonger med saker som står både inne och ute på altanen sedan en månad. Han var tvungen att tömma morbror Åkes hus eftersom nya ägarna skulle flytta in. Nu ska han försöka bli av med allt på något sätt, men det tar nog lite tid. Igår blev jag skamklippt på köksbordet, men tack och lov tog dom inga bilder. Det får vänta tills jag ser presentabel ut. Då kanske din matte fått tillbaks lite mera syn också. Hon får se till att vara försiktig med den så hon kan åka och handla utan att köra bil med förstoringsglas... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, skamklippt så här års! Hoppas vi slipper köldknäppar, men det finns ju hundtäcken har jag hört. :) Nu har minsann hussen jobb, förstår jag. Inte det enklaste att bli av med en massa prylar. Min matte har ju haft fullt upp med sånt hon i princip själv har samlat på sig och placerat i bl.a. ett par bodar på tomten.
   För säkerhets skull har matte ett förstoringsglas i fickas när hon åker och handlar, men hon behöver det bara inne i butiken. Vi hoppas att det får förbli så, nu är ju i alla fall behandling inledd.

   Radera
 2. Synen kan vara riktigt bra att ha, märker man när den krånglar och sätter sig på humöret i stället. Men du verkar att få bra och rätt hjälp, skönt.

  Peppe och Valle blir snygga, representativa miljonärer, de. Bara de hittar ett nytt, fint slott. Kasper är nog mer än nöjd med sitt eget, särskilt när kaminfläktarna gör ett gott jobb. En sån tänkte jag skaffa för några år sedan att sätta över köksspisen, nu blev jag sugen igen, när jag läser att du är nöjd med dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Synen blir oerhört viktig inte minst när man bor i skogen och precis allt som betecknas ”civilisation” befinner sig miltals bort och bara nås per bil…
   Men jag hoppas och tror att det går vägen, även om det säkert tar sin lilla tid innan eventuell förbättring märks. Nästa behandling i början av januari.
   Den lilla kaminfläkten är ett fynd, höjer temperaturen i hela rummet med ett par-tre grader, något som den elektriska takfläkten knappast gjorde, även om den styrde ner lite värme från taket. Min lilla fläkt hör till de billigaste, men fungerar jättebra. Fascinerande att se hur den startar långsamt och ökar hastighet och kapacitet i takt med att brasan tar sig och kaminvärmen stiger.

   Radera
 3. Låter inget bra det där med synen. Hoppas. hoppas att det rättar till sej. Är det nån form av starr?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas verkligen också, med som jag tror visst fog. :)
   Nej, inte starr, och närmare vill jag inte gå in på saken. Men, som du ju vet, jag är minsann ingen ungdom...

   Radera
 4. Smart med fläkt på kaminen! Det finns lösningar på det mesta. Säkert fixar man dina ögon också, inte kul när man får ta till förstoringsglas. Åldern tar ut sin rätt heter det och så är det väl fortfarande men i mindre grad än förr.

  Trist med blötsnö. Gör dig kanske lite avis nu men vi har haft riktig vinter idag. -17 sol och 5 cm nysnö. Tyvärr blir det omslag till mildare redan i morgon och vi har visst en grön jul att vänta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ny tur till ögonsjukhuset någon vecka i på nyåret. Hoppas på ett positivt besked, trots allt. Faktum är att jag inte är det minsta avundsjuk på 17 minusgrader. Har heller inget emot en grön jul, inte numera.
   Och nu ska jag koka en massa ingefärsmarmelad, bra som små julgåvor. Burkar är redo att fyllas, och ingredienserna, dvs ingefära och äpplen, väntar på arbetsbänken i köket. ja

   Radera
 5. GRATTIS Kaspermatte i efterskott!!!!! Hoppas att dagen var så bra den bara kunde bli

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, tack.. En bra dag även om den fick ett lite dramatiskt slut. Glashala vägar gjorde att ena dottern inte vågade köra bilen hem med nyopererad syster som passagerare. Ringde efter hjälp, men hamnade bakom en taxi som i sin tur hamnade i diket... Av en händelse råkade taxichauffören bo i området och vara vän med mig. Hon fick skjuts hem men hakade och gjorde sig illa, ringde mig och frågade vad hon skulle göra med både sig själv och den övergivna bilen. Men mina döttrar och hämtande familjemedlem kom hem oskadda. Familjemedlemmen som hade bakjour blev inte heller kallad till tjänstgöring förrän senare på natten.

   Radera
 6. Ingen rolig läsning om att synen din bråkar, man är ju ack så beroende av den... Jag hoppas att du an bli hjälpt så gott det nu går utifrån vad det är som felar. Ta hand om dig, önskar er en god fortsättning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite jobbigt är det förstås, men jag har ju hopp. :) Framförallt hoppas jag att jag får fortsätta köra bil, annars blir det knepigt...

   Radera
 7. Testar..verkar inte fungera?!

  Pica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pica, visst fungerade det. Det är bara jag som inte fungerar som allra, allra bäst just nu.
   Och så undrar jag förstås hur du har det numera.

   Radera
 8. God fortsättning på det nya året ville jag säga!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Okej - bättre sent än aldrig så önskar jag dig detsamma!

   Radera
 9. Tystnad råder...............hur har ni det? Vi tänker ofta på er

  SvaraRadera
 10. Pip? Hur har ni det? Saknar Kaspar och katter och litet hus vid Mälaren....

  SvaraRadera