fredag 29 september 2017

Golvvila och ljuvliga dofter

Visst är det mysigt med säng och soffor och fåtöljer och sånt, men en trasmatta framför kaminen är inte heller dumt.

Håller man sig på golvet är chansen dessutom större att få lite "nagg" och gos av Kasper...Ibland är husets matte till och med ännu snålare än vanligt. Som när hon stänger in det där som doftar så ljuvligt, Kaspers godnattgodis, dvs skivat och torkat dietblötfoder. Det luktar vedervärdigt säger matte, men så är det inte alls - det doftar himmelskt även för katter.. Fast hur man än försöker komma åt det, så lyckas man ju inte...
-Tydligen hopplöst. Borde vara straffbart att behandla en stackars katt så här.
Så småningom fick vi förstås smaka lite, allihop. Matte åt ett äpple i stället, stackars hon!

8 kommentarer:

 1. Selvsagt ble det litt smak på både store og små :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joodå, visst fick de alla smaka. Tur att det går att fixa till ett riktigt gott till Kasper, trots den stränga diet han måste hålla.

   Radera
 2. Härligt med trasmattor. Kan för mitt inre öga se hur mormor klippte trasor av allehanda gamla kläder/tyger. Men hon vävde inte själv. Ja, nu är sommaren slut och dagarna blir kortare och kortare. Ljuvligt med egen brasa då.
  Allt gott till er! /g

  SvaraRadera
  Svar
  1. Egen brasa är här en nödvändighet, faktum är att den där lilla kaminen i princip värmer hela mitt hus. Med hjälp av takfläkt. Elvärme bara som tillskott när temperaturen utomhus sjunker riktigt, riktigt mycket.
   Den här matten är en present från min syster som både klipper remsor och väver alldeles själv. :)
   Berit E

   Radera
 3. Det är allt tur att Kasper tycker om sitt torkade dietfodergodis. Och att du har ett eget torkrum till det, den "ljuvliga" doften till trots!! ;)

  Katterna som ligger utsträckta framför kaminen - så underbart njutningsfyllt det ser ut!💞

  SvaraRadera
 4. Jo, Kasper älskar verkligen sitt dietgodis. Till även min stora glädje.
  Närhet till kaminen vinner förtvånansvärt - som jag ser det - över sköna plädar och skinnfällar i soffor, fåtöljer och sängar.
  Berit E

  SvaraRadera
 5. Det är nästan så jag önskar att det doftade så där här hemma, men jag får nog nöja mig med spillet vid mattes matlagning. Det hinner i princip aldrig ens börja dofta! Några katter utspridda på golvet skulle uppskattas men jag lär nog förbli den enda fyrbenta här i familjen... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mitt dietgodis i all ära - men inte går det upp mot allt gottigt "spill" du får. Att det inte skulle dofta när din matte lagar mat, det tror jag inte ett dugg på! Men det där med katterna - det kan jag förstås fatta att du är lite avundsjuk på... Åtminstone EN borde du ha, tycker jag. Fast dina tvåbenta inser tydligen inte hur mysiga katter faktiskt är. :)
   Kasper

   Radera