onsdag 17 augusti 2016

Kasperia
I går sa jag åt matte på skarpen - nu tar du med dig kameran!!! Mina kompisar kan ju tro att jag aldrig varken får bada eller käka blåbär eller nåt... Det var tur att jag sa ifrån, för igår var det fortfarande sommar fast det blåste förfärligt, men idag är det höst. Det var i går när vi var i skogen som matte hade kameran med sig.

Här matte, här har du sån där lav du ska ha i ett fönster!

Lingonen börjar mogna...

...men dom bryr jag mig inte om. Jag plockar blåbär i stället. Mycket godare.


Det är väldigt grönt i skogen, fast det är så torrt.


Det är tydligen inte bara matte som roar sig med såna där Lecablock. Struntar i dom för nu ser jag ju min andra sjö!

Äntligen!

Solen gick i moln...

... det blåste väldigt och vågorna blev jättehöga!

Jag går nog i land ett tag...... och då kom solen tillbaks! :)

En ljuvlig torkrull - i ärlighetens namn en hel massa både dopp och rull förstås - och sen drog vi oss hemåt.  Matte utan en enda kantarell, fast det brukar finnas såna i den skogen. Men jag fick mina blåbär, och det var viktigast. Och matte fick sin fönsterlav.

18 kommentarer:

 1. Ja, oj! Ett stormande innanhav, minsann. Då är det verkligen bäst att landstiga och tända solen igen! Härliga torkrull som är utomordentligt viktiga och nödvändiga för en snygg och glad jeppe. Nä, jappe ska det såklart vara! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag som egentligen inte gillar vågor kände mig utomordentligt modig, matte tyckte också att jag var jätteduktig som så frimodigt mötte och trotsade naturens krafter. Fast jag ville ju inte överdriva... ;)
   Kasper

   Radera
 2. Du är lycklig du som får hjälp med TVÅ inlägg på en gång! Här får jag vara glad om det blir EN gång i månaden. Husse påstår att det inte händer nåt att skriva om. Då kan han väl hjälpa till med att skriva om DET då... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Johodå, egentligen händer det nåt varenda dag! Tror att din husse bara hittat på ett svepskäl.
   Men det behöver han inte, matte kollade och upptäckte att han har hjälpt dig med 30 inlägg hittills i år, min matte har bara orkat med 26!! Och här är vi ändå FYRA STYCKEN som ansvarar för att nåt blir skrivet!!!
   Kasper

   Radera
 3. Jammen flott at du får være med på skikkelig blåbærtur! Trodde du bare satt hjemme for å passe på at golvet ble bra jeg nå :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska man döma efter bloggen är det förstås så, jag sitter bara hemma och kollar... :D
   Fast riktigt så är det förstås inte, matte tar bara aldrig med sig kameran. Skrotmatte!!
   Kasper

   Radera
 4. Mysigt ser det ut. Matte säjer att när stora svampträffen är avklarad och det blir lite lugnar då ska jag nog åka och hälsa på dej. Hon tror att vi kan ha väldigt skoj ihop. Jag gillar också att bada och rulla mej

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska bli jättekul att träffa dig Wilma, det tycker både jag och matte! Då ska jag visa dig min badudde. Den där braiga som en del fåntrattar säger att jag inte får vara på!!
   Kasper

   Radera
 5. Vad roligt med bilder! Fina! Mmm...blåbär är mums. Mossa i fönstren får mig att tänka på jul - men även om hösten gör sitt intåg så hoppas jag det dröjer läääänge till jul! /g

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den där laven bor nu ett fönster i "gröna/blå rummet". Samlar upp fukt. :)
   Jag minns mina år i ett gammalt torp med lösa innanfönster. Då var fönstervadd eller fönsterlav ett måste.Oftast i september sattes innanfönstren in.
   Julen - jag vägrar att tänka på den ens ett enda ögonblick. Än.
   Berit E

   Radera
  2. Bodde i ett större hus med lösa innanfönster för länge sen (hua så mycket som numera är "för länge sen"). Där gällde fönstervadd. Lav hade mamma i adventsstaken. Det huset (byggt på 1850-talet) är idag fint renoverat med både bergvärme och ordentliga fönster. En uppfylld dröm av en inredningsintresserad kvinna.

   Radera
  3. Det helt omoderna torpet i skogen som vi hyrde 15-16 år har köpts av min äldsta dotter. Pietetsfullt renoverat och framförallt tillbyggt till en kolossalt charmig och ändamålsenlig bostad för en stor familj (även om nästan alla barn numera är utflugna och har egna familjer).
   Det är tre decennier sedan jag flyttade därifrån och hit!!!!!
   Berit E

   Radera
 6. Inte alls kan vi för en sekund tro att du inte skulle få komma ut som den kung du är i din skog :) Jag vet att min matte är minst lika dålig på att ha med sig kameran, nu har det förstås regnat så dant att varken kamera, matte eller jag velat oss utanför dörren.
  Men ofantligt snygg är du Kasper i den vitaste päls man kan tänka sig :D
  Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tursamt nog har vi ju skog nästan inpå knuten, så det går snabbt att komma dit. Någon enstaka gång far vi till en annan skog, men jag är faktiskt lika nöjd med min egen. :) Så att jag kan hålla koll på omgivningen.
   Fast inte idag - det har regnat nästan hela dagen, och då vill jag INTE vara ute. Inte matte heller. :D
   Kasper

   Radera
 7. Härliga bilder på Kasper! Tänk att hans matte ska vara en sån badkruka. Att ha sjöar inom gångavstånd är ju närapå bortkastat på henne ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ur badsynpunkt är sjöarna definitivt bortkastade numera, när det gäller matte alltså. Det är jag som tagit över. :)
   Kasper

   Radera
 8. Undrar om det inte är dags för svampen att poppa upp nu. För här har det regnat en hel del nu, äntligen får man nog lov att säga. Fast nu skulle det visst bli högsommarvärme framåt veckan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tömde just 25 mm ur regnmätaren. :) Trevligt med svamp, men ännu trevligare med en skön sensommar. Tids nog poppar dom säkert upp, svamparna. :)
   Berit E

   Radera