fredag 10 juni 2016

Tydligen en månadsblogg

Kasperia
Senaste månaden har vi inte klarat mer än just styrfart här hemma. Det är klenmattes fel! Enbart. Men hon ska försöka skärpa sig, säger hon, så att hon är lite mindre klen framöver. Bra! :)

Enstaka glimtar från månaden som gått - självklart hon matten i alla fall varit till återvinningscentralen igen. En bild från textilcontainern när hon kom, och en efter att hon tömt ett par säckar (+ ett par mattor).

Soliga dagar brukar jag njuta på tomtenKyligare och regniga dagar gör vi matte sällskap inomhus. Vi reserverar en plats åt henne i soffan, så att hon ska komma åt datorn. 
Ni hittar väl alla oss fyra fyrbenta, lite lagom utspridda, helst håller vi oss ju i samma rum som matte.Roligast senaste veckan är förstås ett besök hos Grynet. Matte fixade godisregn över gräsmattan, och vi letade länge och omsorgsfullt, i bästa sämja. Jag ville förstås bada, ser ni mej i sjön? Kanske, om ni klickar på bilden.


Hehe, här är jag ju och nu syns jag väl bättre.


Sjön når runt nästan hela Grynets stora, stora tomt, så det är bara att välja och vraka bland badställena. Grynet ville som vanligt inte bada alls.Men godis vill hon ha. Hon fixerar stint mattes ficka. Matte fattade visst ingenting, men det gjorde jag...

... så jag måste ju hjälpa Grynet.
 Matte, ser du inte att Grynet vill ha godis!!??


Det finns förstås fler badbilder på mig, men dom får jag visa en annan dag. Säger matte som tänker gå och lägga sig nu! Så jag får väl nöja mig då, med det här livstecknet. 

14 kommentarer:

 1. Grynets tiggarmin går inte av för hackor, minsann. Fin bild där ni "draperat" er i rummet. Fina bilder d andra också.
  Styrfart är också en fart.
  Allt gott!
  /g

  SvaraRadera
  Svar
  1. Halvdan som fart betraktad, men tack för uppmuntran. :)
   I går klippte matte gräs på en del av tomten!
   Kasper

   Radera
 2. Jo jo. Jag vet hur det är med en husse som liksom glömmer bort att blogga ibland. Jag vet ingen som kan rensa och slänga saker så sakta som hussen. Ibland verkar det mest som om han bara flyttar omkring sakerna. Din matte verkar ju nästan kunna fylla en container själv. Glädjande att du fått både bada och träffa Grynet. Vi håller oss också inne när det regnar men lyckas aldrig fylla upp alla sittplatserna lika bra. Det var bara matten som saknades på bilden så du kanske får skaffa henne en selfiepinne... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matte är också väldigt dålig på att rensa - jo, det är hon!!
   Vad som nu händer är att hon rensar bland allt det där som sparats och samlats under många, många år. Vi har ju några bodar på tomten. Och en halv källare.
   Till slut blev det bara för mycket till och med för henne, så nu jädrar... ;)
   Än är det just inget slängt som hon saknar. Konstigt nog, säger hon.
   (Som bekant så gillar ju matte inte alls att själv synas på bild, och personligen tycker jag det är lika bra, hehehe...)
   Kasper

   Radera
 3. Skönt med livstecken från er o vad skoj att träffa Grynet igen.
  Styrfart är i alla fall bättre än ingen fart alls.
  Skulle gärna hålla mej inne i flera dagar om det behagade regna. Det är illa mycket illa med att det inte kommer. Torr höst, vinter, vår och försommar. Vet från säker källa att meteorologerna är bekymrade vi i östra delen av landet ligger riktigt uselt till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det får gärna regna här också, i går fick vi i alla fall 10 mm. Bättre än inget, trots allt.
   Sommargrannens brunn har sinat, så de hämtar hos mig till mat och dryck. I övrigt har de sjövatten till tomten, precis som vi.

   Radera
  2. Var glad för 10 mm då saknas bara 190 hos dej. Här har det kommit 5 mm på hela juni. Enligt säkra källan behövs minst 200 mm för att återställa grundvattnet. Men inga bra lågtryck finns att hitta :(

   Radera
  3. Tycks bara vara enstaka millimetrar att hämta framöver, inom överskådlig tid. Här hos oss.
   Upptäckte just att det tydligen i alla fall är tillräckligt fuktigt för mördarsniglarna - jäklar!!!

   Radera
 4. Vet fler som rensar ut, hör det till åldern månne...vi har kanske äntligen insett att det som alltid bara ligger i lådor och skåp lika gärna kan vara någon annanstans ;-)

  Badat har vi inte gjort här än, vi sparar oss tills temperaturen är lagom för kroppen, men hade sjön legat lika nära som hos er hade vi nog fallit för frestelsen.
  (Ludde: vi har en härlig damm i vår skog men matte säger att den är äcklig så jag får bannor om jag hoppar i)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Säkert hör det till åldern att rensa ut. Tror att de flesta förr eller senare börjar tänka på de stackars barnen som ska behöva ta hand om allt man lämnar efter sig. :)
   Jag vill ha minst 23-24 grader i vattnet innan jag kliver ner i det. Och dit är det långt kvar, även i "min" lilla sjö.
   (Kasper hälsar till Ludde och frågar om det verkligen inte är värt en del bannor att hoppa ner i dammen. Han vet inte riktigt hur han själv skulle bete sig... :)

   Radera
 5. Så fint med ett livstecken och jag hoppas att du har en accelerator-knapp som Karlsson på taket att ta till, dvs att du mår bättre och känner dig starkare snarast.

  Så fint det är i vardagsrummet, ljust och luftigt och nog är det bra att Kaspar både får bada och se till Grynet emellanåt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Av och till fungerar den där accelerationsknappen, och då gäller det att passa på. Delvis förstås en fråga om prioritering.
   Kasper är nog inte alltför missnöjd med sin tillvaro, han tillhör förstås prioriteringarna.
   Det känns bra att ha fått till den här ljusa delen av vardagsrummet. Ett av "utrensningsresultaten". :)
   Berit E

   Radera
 6. Snygga Kasper ser man precis vart som helst, aldrig att jag inte skulle hitta dig i en bild :)
  Förstår att ni vill hålla er i samma rum som matten, jag gör likadant, ja förutom när jag vill vara ifred förstås för det händer ibland det med.
  Nospussar till er alla :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mina katter väljer eget rum ibland, fast oftast inte. Jag gör det nästan aldrig. Känner liksom mitt ansvar, för om inte jag passar matte, vem ska då göra det? Jag tycker inte att någon av katterna känns riktigt pålitlig där!
   När man är vit är det ju svårt att helt gömma sig, när det inte finns nån snö alltså. _D
   Nospussar tilll er!
   Kasper

   Radera