tisdag 14 juni 2016

En sån fin dag. :)

En del dagar är bättre än andra. I dag var en sån dag. Ser ni på bilden - känner ni igen min kompis? Det är ju Ludde!! Jag kände mig väldigt välkommen, det gjorde för övrigt matte också. :)Det är kul att vara hos Ludde och hans flock. Fina spännande tomten är ju inhägnad, så det är bara att kolla runt precis som man vill. Var förresten väldigt kul att hjälpa Ludde att skälla lite på dom som gick förbi. Om Ludde glömde nån gång, så påminde jag. För skälla, det kan jag ju. Även om jag inte låter lika imponerande som Ludde.


Fin tomt minsann, och rullvänlig också. Konstigt att Ludde ser så konfunderad ut när han ser på mig, "vad håller du egentligen på med?" säger han.


Fina nya muren som hussen gjort helt färdig nu är extra fin med all murreva som letar sig ut mellan stenarna, mer och mer. Det gillar verkligen Luddes matte. :)Det finns minsann fler murar på den där gamla, fina tomten. Den här förälskade matte sig i.


På altanen serverades vatten ur den största vattenskål jag sett, jag fick en portion av min goda dietmat (som Ludde inte gillade!!!???) och han fick lite kyckling. sen lekte han en stund med sin grymtande gris - läskig. om ni frågar mig!Här är det minsann rejäl fart på både Ludde och hussen. :)


Sen åkte vi hem igen, till mina katter. Matte åkte inte fel en enda gång, varken bort eller hem. Fantastiskt. Tack snälla för en fin dag.  Och tänk, den där goda jordärtskockspurén säger matte och slickar sig om munnen, åtminstone i andanom. :)

24 kommentarer:

 1. Åh! Tack själva för en så trevlig dag! Roligt att du gillade gräset! Du är ju verkligen expert på området! Dessutom tack för all hjälp med skällandet. Dom som går förbi ska inte tro att det är DERAS väg! Och TACK snälla Kaspermatten för den fina blomman! Den gillade både matte och husse. (Den där hårklämman kommer så småningom.) Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. :) Hårklämman kan vänta till vårat badrejs i höst! Om ni skulle råka förlägga den, ni också, så gör faktiskt inte det heller nåt. Matte har just hittat en annan, som hon också hade förlagt nånstans. Håhåjaja... :D
   Och nu - godnatt och tack igen så jättemycket för idag!
   Kasper

   Radera
 2. Vad fint att hälsa på en bloggkompis en härlig sommardag, och hjälpa till med vaktandet och testa gräsmattans rullvänlighet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltid kul att träffa Ludde.
   Luddes pondus när det gäller skällande får jag försöka kompensera med entusiasm... skulle vilja påstå att vi kompletterar varann där. :)
   Kasper

   Radera
 3. Förstod väl att Ludde-besöket skulle vara dagens inlägg! Udda par kanske. Men verkar trivas bra ihop.
  Ha det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart bloggkompisbesök ska redovisas. :)
   Kasper och Ludde - liten och stor, vit och svart - funkar utmärkt.
   Vårt att begrunda, av många på två ben.

   Radera
  2. VÄRT att begrunda skulle det förstås stå.

   Radera
 4. Så kjekt å dra på besøk til en sånn skikkelig leikekompis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jättekäckt. :D
   Nästa gång jag träffar Ludde tror jag vi ska bada i sjön tillsammans- Det blir också skoj.

   Radera
 5. Det ser verkligen ut att ha varit en lyckad dag! Pälsfluff kontra sammet, körsång i två tonarter och härligt spring - kan ju inte bli bättre!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, Ludde är bas, och jag kastrattenor eller nåt sånt. :D
   Lyckat, faktiskt!
   Kasper

   Radera
 6. Vilken härlig dag hos Ludde! Ni ser ut att trivas gott ihop. Ljuvlig tomt med, så vackert med murar, det ger verkligen karaktär och liv åt en trädgård.

  För övrigt har jag haft lite svårt att kommentera här på sistone, vet inte om det är hos mig felet ligger eller inte men tänkte att du skulle veta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gammal, uppvuxen, varierad och väldigt vacker tomt.
   Jag hört fler som klagat över svårigheter att kommentera - Jag förstår inte varför, jag tillåter alla kommentarer, även anonyma, utan förhandsgranskning.
   Själv stängdes jag av från alla wordpresskonton för ett eller ett par år sedan. Frustrerande, jag löste det genom att skapa ett eget konto (aldrig använt till något annat än just kommentarer.)
   Trevligt i alla fall att du lyckades kommentera den här gången. :)
   Berit E

   Radera
 7. Vilken rolig dag! Jag tror att jag skulle gruffa med Ludde om vi träffades, kanske med dig också, för jag har blvit lite kaxig på sista tiden. Matten vill ha jordärkskockspurén, hälsar hon!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ludde är världens snällaste och jag bryr mig inte heller om att försöka vara störst och bäst.
   Så du skulle antagligen få vara hur kaxig du vill. :)
   Luddes matte lagar godaste maten, lite synd om din matte som inte fick smaka... ;)
   Kasper

   Radera
 8. Håller med matten din om muren/murarna!
  Assar förstår inte vad du menar om pipgrisen :P
  Härligt höra Ludde fick lite vikarie i vaktandet för sådant kan vara ansträngande.
  PUSS gubben!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ogillar sånt som piper! Och grymtar. Matte har försökt intressera mig för sånt under alla år, fast nu har hon visst slutligen gett upp. Inte gillar jag att bära på grejer heller.
   Fast hjälper kompisar med skällvaktning, det gör jag ju gärna. :)
   Kasper

   Radera
  2. Jag hade nog gett upp lite själv också ;)
   Detta året hittills (sedan sen höst egentligen) har burit med sig en del som tagit väl mycket kraft men nu får vi se om det orkas lite mer igen när det är över.

   Radera
  3. Hoppas orken kommer tillbaks, det är inte alltid som livet direkt bara ler...
   Berit E

   Radera
 9. Så roligt besök ni gjorde :) Jag hade nästan kunnat ta mig ett dopp i den vattenskålen ju :D Fast då skulle väl förstås inget vatten vara kvar i skålen, om jag låg där i, så huruvida mycket dopp det egentligen hade blivit...ja det lämnar vi där. Fina är ni båda två när ni sitter där i gräset i alla fall.
  Nospussar :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, så mycket till bad hade du nog inte kunnat ta i den vattenskålen, men i alla fall nästan. Tror jag. För den var jättestor! :D
   Jag tycker Ludde är en hyvens kompis. :) Fast han väger åtminstone tre gånger så mycket som jag! Tur att han är så snäll.
   Kasper

   Radera
  2. En härlig dag kan man se och förstå. Trevlig klippning på Ludde och vattenskålar kan aldrig bli för stora i sommarvärmen, gärna en hel sjö om vi får bestämma.
   Trevlig midsommar önskar vi er från Dal.

   Radera
 10. Så skoj ni såg ut att ha det då, men märkligt att inte Ludde gillar ditt käk

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ofattbart tycker jag. Att han inte gillade mitt käk, menar jag. Men min mattes gillade han - han fick ju hennes kyckling!!
   Kasper

   Radera