tisdag 10 maj 2016

Åh, så vi njuter!

Äntligen värme, vårstädad altan, morgonfika ute i solen, öppna dörrar och fönster. Känns som om både hus och sinne städas och friskas upp av sol, vind och frisk luft. Säger matte.

Så nu njuter vi. Både två- och fyrbenta. Här några bilder från vår tomt..Ibland vill vi ändå in, och då är det besvärligt när dörren råkar vara stängd. Ett misstag, sa matte och bad om ursäkt. På den här bilden ser ni "gröna rummet" utifrån, som omväxling.Om en stund far matte iväg till återvinningscentralen, Som vanligt. Jag får inte följa med för min bur har hon plockat ut ur bilen för att få rum med ännu mer konstigheter som vi inte ska ha kvar. Hit ska hon.


När hon kommer hem ska jag få gå till sjön och bada, lovar hon. Låter toppen. Och så ska vi äntligen besöka bloggvänner, det har varit lite mycket här senaste dagarna, men nu är allt som vanligt igen. :)

22 kommentarer:

 1. Även här i Julita har vi haft tropikvärme i många dar. Men så ikväll, från ena minuten till nästa, nästan, sjönk tempen 10 grader och det började blåsa nästan orkan. Då flög gula pollen i stora moln hit och dit och det blev så dramatiskt på nåt sätt. Nu är vi inne för natten och det blir spännande att se om det är högsommar igen i morrn.

  SvaraRadera
  Svar
  1. 28 skuggiga grader på dagen och ända ner till 6 på natten! Det blev Julitaväder här också på kvällen, minsann.
   Högsommar blev det väl inte igen, men ändå väldigt skönt ute i solen. Tycker vi. :)

   Radera
 2. Nog vaknade livsandarna! Så härligt de har det i trädgården, alla fyrfotingar och du med kan jag tro. Annars var det som i Julita på kvällningen men nu har det artat till sig igen. Kunde gärna ha passat på att komma lite regn när vädret ändå höll på att böka sig.

  Konstigt att du har en endaste pryl kvar hemma, som du röjer runt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du anar inte hur mycket prylar jag har kvar! Men först och främst ska jag nu rensa i två bodar. En del kan brännas här hemma, väntar bara på tjänligare väder och att sjövattenpumpen ska sättas igång. För säkerhets skull. Vill ju inte orsaka ännu en gräsbrand här i trakten.
   Berit E

   Radera
 3. Skönt att tropikvärmen försvann igen så man kan leva.
  Perfekt temp idag men saknar sisådär 50 mm svampvatten för det är ruskigt torrt i skogarna.
  Bävermötet var häftigt och att den inte brydde sej. Matte kommer at leva länge på detta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mellan 20 och 25 grader gillar matte. Då mår hon och alla leder jättebra. :)
   Visst är det torrt, kunde gott regna rejält nu, fast helst bara på nätterna förstås. :)
   Kasper

   Radera
 4. Morgonfika i skuggan i solen innan värmen blir för het. Livet på en pinne! Också här en släng av Julitavädret. Hoppades på regn idag, en liten skur iaf. Men inte. Kurerar en däckande förkylning. Jag som kan vara en riktig soffpotatis med en bok, bara avskyr sådan ofrivillig tid till läsande. Men vem gillar en förkylning...
  /g

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är underbart att kunna ta bort "vinterförslutningen" av gröna rummets glasdörrar, flytta ut en del växter och ha fri passage rakt ut på altanen. Men nu får det inte bli frostnätter, för då är en och annan växt illa ute. Men det ser rätt lugnt ut.
   Inget bra alls att bli förkyld så här års - egentligen aldrig. Men särskilt inte just nu när man vill kunna premiärnjuta av vår och försommar!

   Radera
 5. Min matte håller med om att sinnena friskas upp av det härliga vädret. Här har matte putsat fönster och haft sig.
  Hoppas doppet var skönt och inte alltför kallt :)
  Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte kallt alls i sjön, värre i luften nu! häromnatten hade vi bara en enda ynka plusgrad... Stackars mattes lilla apelsinträd där ute på altanen... det där med att putsa fönster låtsas hon som hon inte såg... :)
   Kasper

   Radera
 6. Häromdagen gick det nästan inte att se eller kommentera nåt på Blogger men nu går det bättre. Tur att ni hann njuta av den korta sommaren men lite läskigt att bli utestängd sådär... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu är det visst slut på njutningen - ingen vill vara ute längre! Katter sover i varenda fåtölj och matte har flyttat laptopen till vardagsrumssoffan.
   Va´ konstigt det där med Blogger. Vi har inga problem alls.
   Vi trodde att dina tvåbeningar kanske roade sig nånstans långt, långt söderöver några dagar...
   Vi hörs.
   Kasper

   Radera
 7. Ser fint ut för två- och fyrbenta. Fast värmen försvann, ett tu tre.

  SvaraRadera
 8. Vilka sköna vårdagar det var... hoppas vi får mer ljuvliga dagar snart! Så fint ni bor, vilken mysig tomt! Härligt med naturen inpå knuten. Så mysiga bilder på er fina fyrfötter, ni ser ut att ha haft det riktigt härligt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ljuvliga var dom, de där dagarna. Hoppas på fler inom en snar framtid. Tomten känns perfekt för de fyrbenta, själv skulle jag gärna se den lite mindre "bucklig". :) Att den ger totalt insynsskydd från öster, söder och väster - det är däremot bara härligt. ) (Dvs när nu löven slagit ut.)

   Radera
 9. Rabatter och stora gräsytor att ansa kan knäcka vem som helst. Jag tycker det är vackert på er vildvuxna tomt och djuren trivs där extra bra.

  Vilken jättebra återvinningscentral ni har, t.o.m. möbler kan man visst stoppa i där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tomten ja - källa till dåligt samvete. Också...
   Återvinningscentralen är enorm, och allt går att lämna där. För privatpersoner finns t.ex. containers för stoppade möbler, resårbottnar osv, trämöbler, metall, elektronik och naturligtvis plast, byggmaterial, trädgårdsavfall (!) osv osv.
   Keramik, glas... textilier. Plus förstås sånt som är mer speciellt som lampor, batterier, kemikalier. Jag tycker den är toppen.
   Endera dan början jag fylla nästa billass. :)

   Radera
 10. Nu är det dags att efterlysa er.
  Var är ni? Såg dessutom att skogen brinner nära er.Hoppas att läget är under kontroll

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi är här, allihop. Matte har känt sig väldigt seg, och det har förstås också gått ut över bloggen, överhuvudtaget över sånt som har med datorn att göra.
   Tror jag ska ta och skälla ut henne rejält, och hoppas på att det hjälper! Tusan också, jag har ju t.o.m. ett par bilder med Grynet att visa!!
   Kasper
   PS. Branden är släckt, och så väldigt nära var den inte.

   Radera
 11. Man kan ju bli orolig för mindre! Hör ni inte av er skickar jag över husse för att se efter... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det vore förstås väldigt trevligt, i synnerhet om du följde med. :)
   Vi fyrbenta mår utmärkt, matte lite sämre men nån större fara är det inte med henne. Hur som helst så mår hon bättre nu, och - som jag skrev till Sigge - jag tänker skälla ut henne rejält om hon inte senast i morgon gör ett nytt inlägg hrä. Och hälsar på hos mina bloggkompisar!!! Jädrans skräpmatte...
   Kasper

   Radera