tisdag 3 maj 2016

Mindre kaotiskt

Matte är hopplös Men nu ska jag i alla fall visa en bra sak som hon har gjort senaste tiden (utom då att ställa till världens röra här hemma)..Hon har torkat godaste blötaste dietfodret, det som både smakar och doftar ljuvligt! Hon mår illa av underbaraste aromdoften, men framförallt Filip dras till torken som malen till ljuset!


Till slut ger han nästan upp, sorgsen, besviken men fortfarande aningen hoppfull. På nåt sätt MÅSTE det gå att komma åt ljuvligheterna... 


 Ett mattebarnbarn dök upp en trevlig dag, tur att matte fått bort böcker och sånt från stora matbordet! Så att barnbarnsbarnet kunde bre ut sig med mattes Lego. Synd bara att han fortfarande är så himla rädd för mig. Konstigt, hans mamma gosar med mig massor, och jag får pussa henne precis så mycket jag vill!Och så kan man ju undra om en vitsippa får se ut  hur som helst. Det gör mina. Men vare sig den har sex, åtta ellel tolv kronblad, så är det ändå en vitsippa. Märkligt.


Myse den skamlösa skurken har upptäckte hur skön min bia är, i synnerhet nu när den bytt lite plats.Ett par efter-kaoset-bilder också, soffa och bord har inte bytt plats, kaoset ser ni i inlägget nedanför.Matte är helnöjd. Det känns helt okej för mig och katterna också. :)

22 kommentarer:

 1. Toppen med en nöjd matte. Jättebra att ni också är nöjda med att hon fått ordning efter allt stök även om din bia fått inkräktare efter flytten. Du får väl be matten jaga undan Myse för det är ju ändå hon som flyttat på bian. Det ser i alla fall väldigt fint ut. Det är kanske lika bra att bjuda Filip på lite dietgodis när torkningen är klar eftersom han vaktat torken så noga... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Löjlig ny plats för bian - när matten ska använda symaskinen måste hon flytta på den, alltså flytta på bian...
   Matte lyfter bort Myse, men om jag inte direkt lägger mig där så är han snart tillbaks. Fast nu komemr den där härliga tiden när han hellre ligger på altanen än inne i huset. :)

   Klart att Filip fick smaka på mitt godaste godis, fast bara precis när det var nytorkat. För nu är ALLT godiset mitt!!
   Kasper

   Radera
 2. Fint och mysigt resultat. Väl värt mödan när man väl kommit dit :)
  /g

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är väldigt nöjd själv. Ska nog fortsätta röjningen så småningom. :)
   Berit E

   Radera
 3. Blev ju jättefint! Så klart att Myse vill testa om bian är lika skön på nya platsen som gamla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet inte riktigt vem som gillar bian bäst, Myse eller Kasper. Kanske rentav Myse. Kasper väljer en annan plats just nu, en meter ifrån bian, nedanför min stol. Trots att bian är tom och Myse ute. :)

   Radera
 4. Så fint det blev. Måste vara en skön känsla efter kaoset. Kanhända lite svårarare att komma åt att tvätta fönstret med bokhyllan framför - en enorm fördel, som jag ser det!
  Kasper, dra Myse lite i svansen vettja!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt som det är nu - och ljust! Jag tänker inte ens sätta upp några tavlor på väggen som nu är tom.
   Fönstret ovanför den kapade bokhyllan leder till Gröna rummet, så där krävs inte minsta akrobatik vid tvätt. Så inget att skylla på där.
   Kasper hälsar och säger att aldrig att han skulle våga ge sig på en katt... ;) Det är bl.a. just sånt man har mattar till.
   Berit E

   Radera
 5. Som din matte donar, vilken energi hon har. Det är så fint så hemma hos er nu och du passar in alldeles utmärkt Kasper, som den finaste prydnadssaken :)
  Hihi, stackars Filip som bara får vänta och vänta på att bitarna ska torka. En vacker dag han kanske lyckas ta sig in och äta upp godbitarna innan de hunnit torka helt ;)
  Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror faktiskt att det är jag som inspirerat matten till att vilja att så mycket annat också ska vara vitt här hemma!
   Hon donar inte så särskilt mycket, min matte, men ibland får hon liksom ett ryck. :D
   Filip får INTE ta sig in och äta upp allt mitt godis! Måste npg börja passa honom bätte... ;)
   Kasper

   Radera
 6. Du ställde till det lite med vitsipporna för mig. Nu njuter jag inte bara av prakten, det hinner jag nästan inte med, för nu måste jag räkna och räkna kronblad hela tiden! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. F´låt, f´låt!!
   För nu måste du hinna njuta ordentligt, när vädret förändras i den här takten är de snart överblommade!
   Råkar man se en sippa med så där väldigt många kronblad så finns det säkert fler i närheten. Jag har ett gäng utanför vedboden. :)
   Berit E

   Radera
 7. Härligt med mer fria ytor, ljust och lätt.
  Torkapparaten är väl suverän till svamp också kan jag tro. Luddes hundgodis är helt simpelt Wasa Sport knäckigt bröd, han är helt glupsk på det faktiskt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut att torken funkar till svamp, men jag är ju ingen svampälskare direkt. Men ibland så... :)
   Kaspers diet är ju rigorös, så här blir bara dietmat i olika former. Torkad blötmat är godast. :)

   Radera
 8. Både Hjo-Hjo och husse undrar vad det är för läckerheter som torkas? Ser i en kommentar att det nog är en tork. Vi blir allt lite nyfikna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eftersom Kasper sedan ett par år håller stenhård diet (mot aggressiv och icke medicinerbar urinsten) gäller det att vara uppfinningsrik. Hans mat finns även som blötmat, och är tydligen det godaste som finns på denna jord. Jag skär den i tunna skivor (kräver förfärligt vass kniv)och torkar i för ändamålet införskaffad tork. Kasper älskar det godiset, och det gör även hans hundkompisar.
   Torken fungerar säkert också utmärkt till svamp, och möjligen kryddor. Eller kanske blodpudding till den hund som får äta sånt. Hjo.Hjo till exempel. :)
   Berit E.
   PS. För ett par år sedan opererades två urinstenar bort, en väldigt stor. Livshotande om vi inte haft tur. Det vill vi inte uppleva igen!

   Radera
 9. Vilken vårstädning din matte gjort, phu! Vårigt, ljust och inbjudande tycker vi det blev :)

  Tur inte Ina bor hos er med sån där torkmanick som doftar gott (för de fyrbenta iaf!), hon hade öppnat den med brutalt våld skulle jag tro ;-)

  Önskar er en fortsatt fin helg i det ljuvliga vårvädret!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är ju en liten snäll och foglig hund (hehehe, det tror i alla fall matte), och dessutom har hon ju dörren till "torkrummet" stängd utom just när hon fotograferar.

   I dag står min bil här, fylld med allehanda skräp och onödiga saker. Om en stund far matte iväg till återvinningscentralen.
   Hon trivs utmärkt, i "nya" rummet, och det gör jag och katterna också. :)
   Kasper

   Radera
 10. Hej där!
  Det var ju ett tag sedan men så fick vi syn på det om torken. Vår matte har pratat JÄTTElänge om att skaffa en men inte fått "den berömda" ur än :(
  Tjatande får nog återtas....
  Assar o Petrus

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej men hej!
   Jag som trodde att ni totalförsvunnit på nåt sätt. :)
   Sätt för all del igång att tjata igen! Världens underbaraste uppfinning om ni frågar mej men rena pinan så länge det bara doftar... :(

   Radera
  2. Inte försvunnit, bara begåvats med en sällsynt lat matte :P
   O så påstår hon att Jag (Petrus) tar väldigt mycket av hennes tid numer. Är litet av ett plåster sägs det, fast jag tvättar mig så jag klibbar inte alls!

   Radera
  3. Det gäller att vakta och passa de man har kvar! Vi förstår, Vi håller också kolossalt noga reda på var matten finns.
   Kasper, Maxi, Filip och Myse

   Radera