lördag 30 januari 2016

Läget

Så här, ungefär:

- Braaa, i dag har vi ju faktiskt lyckats ta oss en promenad

- …men hallå matte, det är bara ett par hundra meter upp till brevlådan!!

- Men det är i alla fall uppförsbacke!

- Okej, fast skyll inte på katterna för att du inte ville gå längre!!

- Är du tankeläsare, Kasper?

- Japp! Vet inte om det är utmärkande för jappar, såna som jag alltså. För mig lurar du inte!! Men du gör säkert så gott du kan! Inte med att lura kanske, men att promenera. 

- Och så har jag burit in en väldig massa loggs! 150 kilo. Och hämtat in ved, för det är lättare att tända i kaminen om ett vedträ får följa med loggsen in genom luckan! När man ska tända alltså.

- Det gillade jag, för det var inget vidare med det där elelementet i stället för kamin. Inte kan man ju ligga och mysa framför ett element, heller!! När man är van vid kaminen. Så här års ska den vara varm!!! 

- Absolut Kasper…

- … och du ska sitta och sticka i fåtöljen framför, och mitt emellan dig och kaminen, det är precis där jag gillar att ligga! Förresten matte, det där med att du la dig att vila på golvet, först nedanför datorn och sedan på toagolvet – ska du vila så ska du göra det på soffa eller säng!!! 

- Håller med, men när hela världen börjar snurra så kan det bli så där. Och du ville väl inte att jag skulle spy i din bia, va´!!!!

- Nänä, och du gör väl, som sagt, så gott du kan. 

- Vet du vad, vi (dvs jag) orkar nog med en sväng till. Måste ju bära nedpackade julgrejerna till en bod. Och sen fortsätter vi ner på ängen, och sen får vi se.

- Bra matte, det börjar visst arta sig. :) 


26 kommentarer:

 1. Åh, så skönt att din matte börjar komma i form igen. Det måste vara mycket skönare att ha eld i kaminen och matten i fåtöljen som du är van vid. Snart kan ni säkert ta riktigt långa promenader nu när snön har gömt sig och man kan gå nästan överallt. Se nu bara till att hon bara tar ett par loggs åt gången och inte skaffar sig ryggskott nu när hon kommit igång... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns mycket trevligare nu, här hemma. Fast mindre än 15 loggpaket åt gången blir det nog inte, det betyder ett lager från pallen. Lite jobbigt att hålla på att packa upp och packa in allt under plast och yttre presenningar, kompostgaller och sånt. Inget man gör för ett par ynka paket. Men det brukar fixa sig. :)
   Kasper

   Radera
 2. Låter som du kvicknat till,den där kurvalinjalen ska jag nog pröva.Här hoppar väldigt ibland och jag har inte hittat stället att koppla bort tatchen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, försök hitta bortkopplingen. Hos mig har funktionen bara slutat fungera.
   I stort sett allt tunt och styvt som täcker plattan och närmsta sidorna duger, men det känns lite kul med den där genomskinliga linjalen. )
   Berit E

   Radera
 3. Svar
  1. Tänk, det säger matte också :)
   Kasper

   Radera
 4. Att elda i kaminen är gött och mysigt. Och i fåtöljen sitter man så skönt med en bok. Och Hjo-Hjo hämtar sitt ben.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, i grunden har vi det allt väldigt fint. Både vi och våra fyrbenta bästisar. :)
   Berit E

   Radera
 5. Ett fint samtal hade ni. Sedan vet jag inte om det låter helt lugnande men jag hoppas att du är på bättringsvägen, det gör jag verkligen. Underbar bild på samtalspartnern!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ganska så lugnande, tycker jag man ska uppfatta det som. Känns riktigt bra, och Kasper är så fin, så fin. :)
   Berit E

   Radera
 6. Du är så omtänksam och mån om din matte, Kasper. Visst gör hon så gott hon kan och vad skönt ändå att ni kommit ut en bit även om det inte kanske var det längsta möjliga. Jag tycker för övrigt det låter alldeles utmärkt mysigt om din matte sitter i fåtöljen och stickar medan du ligger och njuter av både sällskap och värme under tiden.
  Nospussar i massor :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är det nåt särskilt med mattar, som gör att man vill dem allt väl och månar om dem allt man kan. :)
   Det känns fint att matten nu är där hon ska vara, och att tillvaron är normal igen. :)
   Kasper

   Radera
 7. Det låter trots allt som att matten din börjar piggna till, bra att du har koll på henne ;) Fast det där med att ligga på golvet lät inge vidare, hon får vara rädd om sig <3

  Vill passa på och tacka för den gulliga kommentaren på bloggen också! En gör så gott en kan och i slutänden blir det nog rätt bra ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, nu är matte nästan helt sig själv igen. :) Hon blir det alltmer vartefter dagarna blir längre och våren kommer närmare, säger hon. Och det där med att ligga på golv - det känns inte minsta aktuellt längre, hälsar hon. :)
   Och så säger hon om den där kommentaren - så välförtjänt som något bara kan vara, i själva verket borde den plussas på en hel massa! Och jag, Kasper, håller sannerligen med!

   Radera
 8. Skönt Kasper att det börjar bli ordning på din matte igen. Snart är det nog vår också en av mattes norska FB kompisar hade hittat tussilago igår!!!!!!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, faktiskt är det det. :) På mattar SKA det vara ordning.
   Tussilago - här har det snöat en hel del i dag. Men vi hann ut och hem innan.
   Kasper

   Radera
 9. Hej, nu har jag äntligen startat en egen blogg. Fågelbilder kommer det att bli, dock ingen fågelblogg. Jag kommer att koppla till din blogg som en av dem jag läser. Hoppas det är ok.
  ej hundägare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart det är okej, jag länkar naturligtvis också.
   Så roligt att du börjar, jag har smygtittat som hastigast, och tittar snart in igen. :)
   Tror du kommit på ett riktigt bra upplägg. Själv får jag nog nöja mig med fortsatta samtal med Kasper och möjligen katterna. :D
   Berit E

   Radera
  2. Jag har ju ingen hund eller katt att samtala med ;) så det får bli med mig själv :D
   Jag läser nästan bara hundbloggar - ett fåtal. Omväxlade och bra/roliga på ett personligt sätt, tycker jag

   Radera
  3. Hehe, blir intressant att se vad du/ni kommer fram till, jag för ofta samtal även med mig själv.Fast jag blir förstås "störd" ibland av en hund eller katt. Dessutom har de oblygheten att då och då framföra egna och samtidigt korrigerande synpunkter. :D
   Berit E

   Radera
 10. Tänk vad djur ändå håller sig friska, vad har hänt med vårt immunförsvar...? Gott att du är på benen och kan jobba för det måste vi på landet, om vi vill överleva.

  En pinne i brasan gör susen ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vårt immunförsvar - kanske det är vår civiliserade tillvaro som tar ut sin rätt. Fast å andra sidan lever vi säkert betydligt längre än stenåldersmänniskan. :)
   Och visst - på landet är det onekligen ett stort plus att kunna hålla sig på benen. :)
   Berit E

   Radera
 11. Kristallsjuka eller lägesyrsel även kallad hade jag för
  ca 10 år sedan.
  Det var riktigt läskigt o påminner om de symptom du beskrev.
  Ja vad fasen jag är ju ingen läkare o det är ju huvudsaken att du blivit bättre nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet inte alls vad jag drabbades av, men vad det än var så har jag ingen känning alls av det nu. Tvärtom, jag tycker att jag mår riktigt bra, så snart kanske det blir ett nytt inlägg här. :) Men nu har jag först en del annat datorjobb att göra.

   Radera
 12. Så skönt att din matte står på benen igen och både kan promenera och bära in ved till kaminen. Förstår att ett elelement inte är lika mysigt som en kamin! Själv skulle jag gärna träffa dig just nu! Jag höglöper och suktar efter en hane, men matte saknar all förståelse för mina lustar! Idag drog hon ut mig på en 7 km lång promenad, urtrist när det enda jag vill är att träffa en kille!
  Stor nospuss från Melody! Matte hälsar så klart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du bara visste, lilla Melody, hur gärna jag skulle vilja stå till tjänst - men jag skulle ju faktiskt inte kunna... i alla fall inte liksom fullt ut, fast jag minns i alla fall precis hur det var man skulle göra... ;)
   Och jag är bra på att imitera.
   Nosis på dej, och matte hälsar. Både till dig och din matte, så klart. :)
   Kasper

   Radera