tisdag 26 januari 2016

Tyst va´ de här

Svårt med kyla som tär, både in- och utvärtes. Efter stor glädje över att äntligen få träffa barnbarnen ”från fjärran” tog kylan över. På köpet fick jag se Arlanda igen, och snart kommer faktura på trängselskatt. Nu även för passage på Essingeleden, faktiskt rätt surt. Sedan tog som sagt, kyla över. 
På flera plan.

Räddat infrusen granne, med både dricksvatten och varm dusch. Själv har jag ganska nyss kollapsat rejält. Kasper gillade inte riktigt en matte liggande på golvet, inte heller krypande. Eller kaskadspyende.

Nåja, Kasper har fått rulla i snö, katterna har sluppit vara ute överhuvudtaget. De har helt enkelt vänt redan i dörren. 

Matte står på benen igen, även om de känns aningen instabila. Lagom tills vägar och uppfart blivit till isgator. Men skorna har broddar, så jag hoppas slippa drulla omkull utomhus.  Rullator nästa? Neej, det hoppas och tror jag ändå inte…   :)
Datorn – förutom att ibland vara teve – har fått vila. Och tack och lov för radion. P1. Här förresten en fiffig lösning på problemet att Asus inte längre låter mig koppla bort touch pad när jag har mus inkopplad.
Föreslagen - av barnbarn - att ta patent och sälja dyrt. Ett utmärkt sätt att slippa hoppande rader, ofrivilliga raderingar osv. Ni får tipset gratis - skaffa en kurvlinjal (eller vad det kan heta), om nu sådana fortfarande finns. :) Fast ni har kanske inte en alltför ofta krånglande laptop av märket Asus.

Jag ska försöka bättra mig vad gäller både besök och inlägg. Och i ärlighetens namn, det har hänt trevliga saker också. Mellan varven. Även om det just nu känns lite avslaget.

16 kommentarer:

 1. Jisses med snö ni fått uppe hos er !
  Här nere har det sista försvunnit med regnet ikväll :(
  Conrad han gillar också att fnatta runt i snö och jag passade på att tassa ut en sväng med matte i släptåg den natten den föll ner :)
  Skönt att du mår lite bättre nu och tipset med linjalen var ju fiffigt :)

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu håller snön på att försvinna, just nu regnar det. Hoppas den inte kommer tillbaks, säger matte. Jag gillar snö, mycket bättre än regn.
   Linjalen funkar bra. :D Efter uppdateringen till Windows 10 har touchpad-plattan omväxlande inte gått att koppla in respektive koppla bort. För närvarande kan den inte kopplas bort... spännande, matte gör då och då nya försök att få till det rätt. Förgäves, hittills.

   Radera
 2. Så eländigt med vinterkräksjuka, då känner man sig bra liten (kan jag tänka mig, har aldrig drabbats) men skönt att det vänt. Tomt efter alla besöken också, tur att de fyrbenta är trofasta stugsittare.
  Jaså, kostar det att passera Stockholm nu också...
  Härlig snörullare du har och själv är jag glad att snön försvinner, men inte i processen däremellan!
  Den där touch-stopparen var verkligen en lysande idé och snygg är den också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yrselattack av det svåra slaget föregick. Varade någon timme. Möjligen dags att kolla ett och annat - var decennier sedan... :)
   Jag vill inte heller ha snö!!! Trots att det är vackert när den är kall och fräsch. Just för ögonblicket skiner i alla fall solen.
   Och visst borde väl stan åtminstone kunna passeras, utan extra kostnad!!

   Radera
 3. Så bra att det finns gott om vita vidder så Kasper får sina snörull även om matten kör med golvrull i stället och inte kan gå ut. Vi får väl hålla tassarna för att matten får till det med touchpaden så småningom men visst är det praktiskt att hon har alla de där kurvorna i alla fall. Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mattar ska faktiskt inte ligga och vila sig på golv!! Hon får ta och skärpa sig! Det ska hon göra säger hon, i värsta fall till och med söka upp en människoveterinär.
   Jaja, hon ser i alla fall till att jag får komma ut och röra mig rejält, neråt fälten. :)
   Kasper

   Radera
 4. Vad är det nu som har drabbat dig -vinterkräksjuka?
  Rena rama skräcken att bli dålig och inte kunna sköta hästarna, kanske det som håller mig på benen;-)

  Trevligt värre att träffa barnbarn, som faktiskt inte behöver bo så värst långt bort för att vara sällsynta.

  Beträffande Asus så låter det som rena driten i mina små rosa Mac-öron. hehe
  Hoppande rader, kurvlinjal.....?

  Väderväxlingar tar ner en, omställningar i kroppen gissar jag, vi har väl blivit lite sega med åren.
  Fortsatt god bättring önskas och en tidig VÅR!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Möjligen något mer långvarigt än vinterkräksjuka, men än så länge avvaktar jag. Hoppas på att du har rätt om väderomställningen. :)
   Ja, du har ju hästarna. Stor, stor källa till glädje, men förstås också orsak till en del oro nånstans i botten.
   En fördel med en laptop är förstås den inbyggda (och utökade) navigeringsfunktionen via touch-plattan, men den SKA gå att koppla från när man vill använda en extern mus. Gäller säkert även en Mac i laptopversion.
   Problemet är att man så lätt kommer åt plattan när man skriver, och då händer oönskade grejer. Om man inte har en kurvlinjal eller nåt sånt, förstås. :D
   En klar fördel är att jag använder min laptopdator var jag vill i huset, har t.ex. suttit en hel del i vardagsrumssoffan senaste tiden. Stationära datorn står helt oanvänd.
   Du kan tro att här också önskas en tidig vår!! Ju tidigare och vårigare desto bättre!!

   Radera
 5. Den här årstiden skulle man ju nästan vilja gå i ide ibland... vakna lagom till vitsipporna... Hoppas att du slipper mer sjukdom och elände, är inte roligt när krafterna tar slut. Kram till dig och dom fyrbenta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Krafter ska inte sina, det känner jag. Hoppas de återvänder. Jag får väl försöka komma på nåt. :)
   Tar det lugnt tills vidare, och längtar oerhört efter VÅR!!
   Blåsippor, vitsippor, skir grönska...

   Radera
 6. Ja, just nu är vädret bra tråkigt igen. Skönt att matten kan stå på benen igen i alla fall, här har vi klarat oss med bara förkylning och eländig hosta. Väldigt snygga snöbilder på dig Kasper :D Idag hade jag kunnat leva som dina katter- inomhus. Här har det kommit regn och sånt vill man ju bara inte gå ut i, fy hundan.
  Nospussar och kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Katterna har ju sin låda, även om matten inte är förtjust. Jag är glad att jag inte har nån sån, för jag vill gärna ut då och då, fast ibland bara en kort stund förstås. Men man måste ju kolla... :)
   Kasper

   Radera
 7. Men usch och fy vilket elände!
  Hoppas hoppas att allt har vänt till det bättre nu.
  Linjaltipset ska användas. På denna går det inte att ta bort touch, vilket det gjorde på förra datorn. Hoppande och raderad text är ett elände

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matte börjar fundera på att hälsa på hos nån människoveterinär, för första gången på så där 30-40 år. Skruttmatte!!
   Det har gått bra att koppla bort toutchplattan tidigare på min dator, plötsligt gick det inte att överhuvudtaget använda den och nu, ännu mer plötsligt, går det inte att alls få bort den...
   Fast tydligen är det inte bara Asus-datorer som föredrar att leva sina egna liv. Skruttdatorer!
   Kasper

   Radera
 8. Men usch och fy för kräksjukan, för något värre än så får vi verkligen hoppas att du inte har drabbats av! Själv brukar jag behöva en vecka för att återhämta mig, så de där som är uppe och i full gång efter två dagar förstår jag mig inte på!
  Trängselskatten kanske avskräcker en del ifrån att ta bilen, men för oss som har barnbarn norr om Stockholm är det bara att bita i det sura äpplet! När vi passerade förra veckan undrade vi just hur det fungerar med de bilar som har så smutsiga registreringsskyltar att de inte går att läsa registreringsnumret! Så kom vi på att det kanske just därför en del har så smutsiga bilar, de slipper betala!
  Krya nu på dig ordentligt och ät snäll mat för magen!
  Kram och nospussar från oss!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Av ohejdad vana är bilen mitt enda alternativ, men passera själva sta´n tycker jag man kunde få göra. Men icke, fr o m januari i år. Nåja... Det är nu rätt länge sedan jag dagligen, under ett par-tre decennier, både passerade och körde runt i Stockholm.

   Tror inte jag drabbats av just den s.k. vinterkräksjukan, men mår hur som helst bättre nu. Yrseln nästan borta. :)
   Berit E

   Radera