fredag 5 juni 2015

Så där ja´ ... :)

Äntligen! Samma temperatur ute som inne! Öppna dörrar! Humlor visar sig, inte så många, men dock. Ett och annat bi. Så den blöta kylan har tydligen inte tagit livet av alla. Bra, för utan bin stannar som bekant världen.
Glädjen blir kanske inte så långvarig, men ett par sköna dagar är i alla fall bättre än inga alls. 
Här väntar tre hinkar på sina tomatplantor. Nu när rosmarin, citron, apelsin, pelargon, en wannabe- bougainvillea  osv flyttat ut, så ska tomtplantor inhandlas.  Tre växthustomater, som vanligt. En katt är en katt är en katt. Här har en ekorre fått sätta livet till. Som vanligt finns bara svansen kvar. Här är det Myse som roar sig, men svanslek gillas även av Filip. 

Knepigt med ekorrjakt, men trösten är att några fler fågelungar får leva. Fast tydligen har många dött ändå, pga brist på insekter till föda, denna kyliga och blöta vår. 


Om matte blir lite småsur så kan man ju söka tröst hos Kasper. Han är aldrig sur!

14 kommentarer:

 1. Nog var det underbart väder! Igår... idag har drt regnat hela morgonen men börjar ljusna upp nu.
  Tråkigt med ekorren men det förstår ju inte katterna. Vi värderar ju olika djur olika, vi människor. Möss, ja. Fåglar nej och så. Det var en programserie på radion som handlade om detta. Vi kan köpa torkade gristrynen till våra hundar men knappast torkade hundnosar (hemska tanke!) till grisen även om den är en tam husdjursgris som kan gå i sele.
  Läste nån annanstans att ryggen din bråkar fortfarande. Hoppas nu verkligen att den bättrar sig när sommaren äntligen står för dörren.
  Klokt att köpa plantor fast mina frösådda börjar äntligen röra på sig, de också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kallt och regnigt här idag, skönt ändå med de två dagarnas paus. I dag eldar jag i kaminen igen, vill ju åtminstone ha det varmt och skönt inomhus.
   Sant det där med gristrynen. Jag tänkte på det ibland, när Kasper fortfarande fick äta grisöron. Å andra sidan åt jag själv t.ex. skinka (nu gör jag ju inte det längre). Men äta hund eller katt - inte särskilt många tror jag skulle klara det (i vår del av världen). Däremot små söta lamm, höns, kalvar osv.
   Katterna har ju en benägenhet att visa mig hur duktiga jägare de är, i år har jag hittills presenterats två ekorrsvansar. Däremot inga fåglar och det är jag tacksam för.
   Ryggen - riktigt bra blir den nog aldrig, men visst borde den kunna bli bättre än nu.
   Tomatplantor - skulle jag vilja ha fler än tre, då hade jag också sått själv. Bra, om dina piggar på sig, det är dags nu!!
   Berit E

   Radera
 2. Stackar din matte som har spöken i ryggen! Hon kanske får öppna loggspaketen ute och bära in dom ett och ett i fortsättningen. Nu ska väl sommaren visa sig några dagar så ni kan sitta på altanen allihop och ha det skönt i solen. Det är bra att du har en så stor tomt att springa omkring på när matten inte orkar gå på långa promenader... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte loggspaketen som är värst, säger matte - det är att stå vid diskbänken, och lite grand ,att promenera. ,Och att stå!!
   Hehe, jag HAR haft större nytta och glädje av henne, om man säger så... Tur jag åtminstone har ängen också. Och att matte klarar att köra bil. :)
   Kasper

   Radera
 3. Ja visst har det varit skönt med så härligt väder, och tur är väl det att Kasper både är snygg och snäll för jämnan så man lätt kan söka lite gos och tröst hos honom. Jag hade nog inte ätit upp ekorren men gärna lekt med den :D Jag tror att jag hade kunnat bli god vän med en ekorre ;) Ja, fågelungar med för den delen, fast springa in i en fågelflock när de letar gottigt på marken är verkligen jätteroligt. De yr runt så mycket när de lyfter från marken då, hihi.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kasper hälsar och säger att han inte heller skulle vilja äta upp en ekorre, skulle knappast ens vilja leka med den. Han bryr sig inte ens om fåglar, men brukar skälla på svanar när han ser dem!!
   Springa in i en fågelflock - skulle han nog aldrig göra. Himla tur att han åtminstone har oss!! :)
   Myse

   Radera
 4. Härligt med en gnutta sol och lite värme! Det är man svältfödd på efter den senaste tiden... Du är go du Kasper mot dina kissar <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi fick i alla fall ett par dagar. I dag är det som vanligt igen. Blåst och ingen värme! Inget altanliv för matte.
   Klart jag är go mot mina katter - dom är ju så himla goa mot mig - utom när dom snor mina liggplatser förstås...
   Kasper

   Radera
 5. Så godt dere må ha det! Her blåser det nordavind fra alle kanter, så det er bare å ha dørene igjen. Håper det snart blir sommer her også.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen vidare värme här heller, men ett par sköna dagar fick vi i alla fall.
   Vi behöver sol och värme och sommar nu! Hoppas, hoppas... för er också!!
   Berit E

   Radera
 6. Äta ekorre. nä jag brukar försöka bli kompis med dom. Men de är oartiga typer som aldrig vill hälsa på mej.
  Jo det är bra med en matte som alltid hittar överallt i skogarna. Vore ännu bättre om hon kunde hitta lika bra när det är gator eller i affärer. Ständig källa till oro när hon släpps lös på såna ställen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte skulle jag heller få för mig att käka ekorre!! Eller ens försöka fånga en.
   Men kanske att dina katter skulle, om de vistades ute i frihet, så där som mina.
   Du Sigge - lite spänning i tillvaron är väl bra, som när matten din är inne i stora butiker... hittills har hon ju trots allt hittat tillbaks till dig. Så småningom. :)
   Kasper

   Radera
 7. Ja äntligen! Hit kom sommaren idag med lust och fägring stor.
  Härligt med öppna dörrar och arbetslusten infinner sig per automatik.
  Man blir aningen stressad av att ta in allt, det duger inte...lugn och fin!

  SvaraRadera
  Svar
  1. I dag är en riktigt fin dag även hos mig - synd bara att jag just lyssnat på väderleksrapporten. Jag jobbar hårt på att förtränga den. :)
   Men nu måste jag ut i sol och grönska!!
   Berit E

   Radera