Mer som det finns tre av - vore ju kul att göra triss med trissar. :) Visst, tre små tomater finns kvar i skålen.
I övrigt - tre vitlökar - fanns bara två. Tre gräslöksstrån ... tre ärtor ... nej, här kommer något rejälare. För den som inte känner kväljningar vid blotta tanken (så där som jag gör). Triss i vinbergssnäckor - lär vare en läckerhet med vitlökssmör. Hos mig vimlar det av dem, och fler vill de bli...
I ärlighetens namn - den här bilden är inte nytagen, jag hittade bara par i snäckor, inte triss, när jag klev ut på tomten. |
Fler ätbara trissar, riktigt spännande, finns här!
Åh! Där är ni! Hoppas ni har haft en skön midsommar nån annan stans där det inte regnat! Klurigt det där med triss i trissar! Fattas bara triss i fyrfotingar också... Kramis!
SvaraRaderaMen det skulle ju inte gå, vi är ju en kvartett, inte en triss!!
RaderaOch inte är vi ätbara, fast jag HAR hört att man på andra ställen på jorden tycker det. Där är dom ju bara inte riktigt kloka!!!
Det blev midsommar hemmavid, vi far till Dalarna en annan dag. En dag med mindre köer, mindre regn och mindre kyla! :)
Kasper
Kul och enkel tolkning, tänk att man inte bara kan plocka vegetariskt i trädgården. :)
SvaraRaderaMan kan odla såna där snäckor också - anvisningar finns på nätet...
RaderaFast - fy tusan!!!!
Berit E
Kul at du har fotat "triss i triss". Vinbergssnäckor er det de heter, ja! Letet etter navnet på dem: Har de nemlig her også. Har hørt at de er spiselige, men avstår!
SvaraRaderaEn läckerhet sägs det, kanske framförallt i Frankrike - escargot på menyn.
RaderaTror att de på sin tid infördes till Sverige av munkar...
Jag inte bara avskyr sniglar, jag är vegetarian också...
Berit E
Trevlig triss med en egen triss som tema! Ägg och tomater gillar jag men vinbergssnäckorna avstår jag från trots att vi har massor av dem.
SvaraRaderaHa en skön söndag!
För ett par år sedan körde jag iväg många hundra snäckor till skogen - numera är de färre, men fortfarande forslar jag dem vidare.
RaderaBerit E
Inte ens Melody äter vinbärssnäckorna och då är det illa…
SvaraRaderaFina foton som vanligt i dina trissinlägg. Borde hålla mig till fotoutmaningar istället för att skriva om att jag drullar på ändan!
Tack för dina stöttande ord. Då det finns risk att förvärra tragedin som uppstått, kan jag inte helt berätta vad som hänt, men jag kan säga så mycket att någon läst och gett sig ut över hundägaren som inte visste att jag skrivit om det hela på bloggen. Det togs mycket illa upp och det ser ut som att det kommer saknas några hos oss i framtiden när det ska firas något.
Gjort går inte att göra ogjort!
Önskar dig en fin söndag och hoppas Ni har mera sol än vad vi har!
Kram M.E
Återigen - det var inget fel på ditt inlägg!!! Men du borde kanske låtit både det och kommentarerna stå kvar. För begrundan av den/de det vederbör.
RaderaSorgligt resultat, men nog borde sans och eftertanke till slut segra. Hos den/de som verkligen känner dig!
Och nej, mer sol har vi inte. Bara väta och relativ kyla. :(
Himla trist!
Berit E
Fyndigt! Triss i katter har du ju, fast de är bara ögongodis!
SvaraRaderaMöjligen kunde jag gjort en triss i katt- och hundmat.
RaderaMen för att de själva ska passa in krävs allt ett totalt annat tema! Till exempel just ögongodis - rentav ett tema att föreslå. :)..
Berit E
Coola bilder! Tre bilder med tre ätbara saker på varje. Fyndigt!
SvaraRaderaÅtminstone nytagna bilder - i alla fall två av tre. :)
RaderaBerit E
Triss i triss :) Gillar verkligen slutbilden - perfekt på temat OCH ditt tema i temat!
SvaraRaderaTeme-temat bara dök upp... ;)
RaderaBerit E
Ägg och tomater ja tack.
SvaraRaderaSniglarna hoppar jag över.
När vi flyttade hit fanns dom i massor
liksom paddor och igelkottar nu är alla
tre helt borta;-(
Ha en skön kväll:-)
Igelkottar önskar jag migr, enstaka paddor finns nog, men sniglar och snäckor önskar jag vore helt borta här också. Det är de INTE.
RaderaBerit E
Triss i triss, så fiffigt :D
SvaraRaderaSniglar är nog inte något någon av oss vill pröva på, men det andra glider fint ner i magen :D
Nospussar
Samma här. :)
RaderaKasper med matte
Den där trissen äter jag upp direkt! Speciellt vinbergssniglarna. Jag får inga kväljningar alls där. Eller jo, om man själv samlar ihop dom för att sedan äta dem med vitlökssmör (mums) är det ett himla (äckligt) jobb att få dom "tömda". Tidskrävande är det okså har jag hört;-)
SvaraRaderaJag skulle kunna leverera hur många snäckor som helst - nu samlar jag och kör dem till skogs... Sedan tre år tillbaks. Där kan dom ju föröka sig bäst dom vill, en del har redan en hop snigelägg under magen eller var det nu är de har dem. Andra har nog dessvärre redan hunnit gräva ner äggen. Huvaligen ;)
RaderaBerit E
Gott alltihop!!
SvaraRaderaOm inte jag ar så kräsmagad skulle mitt liv förstås vara enklare. För sniglar och snäckor - nääeeej!!! :)
RaderaBerit E
Fullt spiselig og hvitløksmarinerte snegler er godt.
SvaraRaderaHa en fin dag.
Mormor
Det värsta är förstås att jag aldrig skulle kunna förmå mig att smaka på de där sniglarna. Ni som inte är lika kräsmagade har ett enklare liv. :)
RaderaBerit E
Man äter inte vinbärssnäckor, va??? Jag gör det inte, men bilden blev ju hur läcker som helst!
SvaraRaderaKreativt att göra 3X3X3! Klockrent!
Joodå, i framförallt Frankrike lät man äta tusentals ton årligen!! Sök på Escargot! :) Vinbergssnäcka är svenska namnet, Kolla framförallt den första länken. :)
Raderahttp://www.hallekis.com/arkiv2/xx080513e.htm
http://www.google.com/advanced_search
Äsch, andra läken skulle varit till Wikipedia...
Raderahttps://sv.wikipedia.org/wiki/Vinbergssn%C3%A4cka
Aha här fick jag svaret på frågan jag funderat på. Vinbergssnäckan är alltså ätbar. ja här finns massor också. Men jag tror jag avstår.Finfint trissat var det här.
SvaraRaderaDen räknas tydligen till och med som delikatess. Men det gör ju t.ex. grodlår också. :) Brrr...
RaderaBerit E
Mmm för de två översta, men sniglarna skippar jag :-)
SvaraRaderaTror inte sniglar riktigt slagit som delikatess i vårt land, och nog kan jag förstå varför. :)
RaderaAnnat är det tydligen i framförallt Frankrike.
Berit E
Det är troligen ätbart på alla tre bilderna. Men jag säger nog: Nej tack till det sista förslaget. För många år sedan var det en släkting som plockade en hink full. For till en kinarestaurang och fick det sålt...
SvaraRaderaJag bara samlar och kör till skogs... tycker att de ser alldeles kolossalt oaptitliga ut! Och man äter ju faktiskt även med ögonen. :)
RaderaBerit E
Har ätit sniglar en gång i Frankrike - det var fantastiskt gott! Men jag skulle nog inte våga mig på att laga till några här hemma. Fyndig tredubbel triss!
SvaraRaderaKram från Ingrid
Det finns en hel del recept på nätet. :)
RaderaSjälv har jag sakta men säkert glidit iväg mot vegetarism.
Och sniglar - nej faktiskt aldrig!! Provade inte ens calamares när det begav sig. :)
Berit E
Tycker om lekfullheten när du tog den här trissen. :-D
SvaraRaderahttp://tillklippt.blogspot.se/
Ja, det fick liksom bara bli som det blev... :)
RaderaBerit E
Själva sniglarna smakar inte så mycket, det är det heta vitlöks- och persiljesmöret som ger smaken och att doppa bröd i sådant smör tror jag du förstår är gott. Sniglarna i sig har mest en annorlunda konsistens, lite studsigt hård. Godare är då de havslevande snäckor som äts på skaldjurstallrikar, men det är ett himla pill att få ut dem. Jag har faktiskt inte ätit någondera på den här resan (desto mera choklad ...)
SvaraRaderaEn klurig och kulig triss fick du ihop och jag gillar snäckorna mest :-)
Att doppa bröd i det smör du beskriver, det förstår jag är väldigt gott!! Fast sniglar därtill - åh nej!! Skulle inte klara att ens försöka smaka, tugga...
RaderaNej. tacka vet jag den choklad du skriver om och visar i din smakliga triss. :)
Berit E
Jättehärlig o fin triss
SvaraRaderaMatte säger hellre Vinbergs snäckor än så kallade Mördar sniglar :)
SvaraRaderaTassklappar o Nosbuffar
De där "mördarsniglarna" heter ju egentligen spanska skogssniglar. Och de har inga hus på ryggen, Här har de tagit livet av alla tagetesen!! Matte tar utan förbarmande livet av dem, men vinbergssnäckorna får leva. Dom flyttar hon bara på. :)
RaderaKasper