lördag 13 oktober 2012

...och HON funderar på ny kamera... :(

Nu funderar jag allvarligt på att säga upp bekantskapen med matte - men jag antar att det inte skulle funka, det heller! Hon skulle inte släppa mig, säger hon!!!

Så här är det!

Ni minns förstås Mollie - jag har inte träffat henne på hela sommaren!! Inte förrän idag!!!!!! Hemma hos henne. Och nu är det ju redan höst!

När matte hunnit köra oss någon mil kom hon på - ingen kamera med!  Inte i mobilen heller!!!!

De här bilderna tog matte i oktober förra året. Vi såg precis likadana ut idag, och det gjorde den vackra skogen också. Hoppas jag snart ser Mollie igen!!! Min sötistjej!!

Förra året i oktober tog matte väldigt många bilder på Mysan, kan jag se. Vi är lite ledsna, för vi har inget hört från Mysans nya tvåbeningar. Vi hade hoppats... Men vi gläder oss förstås åt Myse som ligger här och sover bredvid mig och matte.

Det finns en massa bilder på Grynet också, i oktober förra året. Hon kommer hit jag tror på onsdag, tillsammans med sin matte och några andra av "mattes tanter". :D  Och då var det väl attan om det inte ska bli några nytagna bilder. Den här är från oktober förra året, när hon somnade framför min kamin. :)


Ser ni överst i vänsterspalten, något som jag och matte tycker är jätteviktigt! God handling! Man kan för det mesta handla från sina vanliga, seriösa och väletablerade ställen, och gör man det via "God handling" så skänker företaget man handlar från någon procent av köpesummnan till välgörande ändamål, du kan själv välja vilken organisation med 90-nummer som ska få pengarna.

Om du tycker det här är en god idé så tycker jag att du också ska länka till God Handling, på din blogg.  Bilden kan du ju hämta hos mig eller matte. 
Du kan förresten klicka för skogen också, det kostar dig inte heller någonting!

Nu ska jag vandra runt lite på nätet, och sen ska jag försöka få matte i säng åtminstone liiite tidigare än vanligt, så där vid ett-tiden- förhoppningsvis. :)

28 kommentarer:

 1. Men det var attans vilken glömsk matte du har när det gäller kameran :( Tror du att det går att skicka henne på en kurs eller nått ;)
  Vilken tur det fanns bilder från förra gången så vi fick se lite bilder :)

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Storkameran är tung och bonglig att ha med sig på prommisar, och lillkameran är matte ganska missnöjd med. Displayen är så dålig att hon i dagsljus inte ser vad det är hon fotar...
   Så hon skriver lite i stället, åtminstone ibland. - Sån är hon... ;)

   Radera
 2. Jag tror faktiskt på att man borde sy fast kameran runt mattens hals! För då kan de minsann inte skylla på att de har glömt den! Fast de kanske gör ont på dom att ha den hängande där? Hmm... På något vis måste vi ju få dom att ta den med sig iaf!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mattes nacke gillar inte alls att ha "storkameran" hängande runt halsen för länge, och lillkameran får hon väl i så fall sy fast vid handleden. :)
   Vi funderar på möjliga lösningar... :) (Fast dom vi hittills kommit på är DYRA!!)

   Radera
 3. Din matte ÄR verkligen lite glömsk:) Men det var ju tur då att hon inte glömde att ni skulle till Mollie! En väldigt söt liten rumpa som dök upp där, även om den var ett år gammal.
  Och en gosemysig Grynet också!
  Synd med Mysan, det tycks här också. Ett litet mail kunde de väl kosta på sig?
  Tyvärr kan jag nog inte utnyttja den goda handlingen, för här handlas i princip inte ett skvatt via nätet:(
  Här ska en matte också fås i säng förhoppningsvis. Men som vanligt blir jag väl pigg som 17 när vi varit på kvällskiss...
  Sov gott när ni än somnar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mysan - även om dom inte vill mejla kunde dom ju skriva en anonym kommentar under "Mysans år", de har via katthemmet fått alla tänkbara adresser, även en direktlänk till den sidan.
   Men jag och matte kan inte göra mer nu. I alla fall tyder det lilla som sipprat ut från katthemmet på att hon nu har både en matte och en husse och bor i en villa.
   Om du länkar på din blogg så kanske i alla fall någon annan, någon som faktiskt handlar på nätet, utnyttjar "godhandlings-möjligheten". Så tänker matte. OM hon köper sig ännu en kamera, så gör hon det via nätet. Det är där hon kan jämföra.

   Radera
  2. Hoppas att jag kommer ihåg att länka när tävlingen är klar! Nu är det så attans mycket i den där spalten, men jag ska gärna ta in detta! Påminn mig!

   Radera
  3. Vet inte om jag kommer ihåg att påminna, men om du lägger in länken redan nu så kan du ju flytta upp den senare. :)

   Eller så kommer du att se den och komma ihåg, när du tittar in hos mig eller matte. Och då kan du ju hämta den när du vill. :)

   Radera
 4. Säg till matten att kameran är en väska med typ miljoner konor i som hon inte vill släppa taget om!!!
  Då glömmer hon nog aldrig kameran mer igen!
  Vov från grabbarna boys!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska prova den varianten - hoppas bara att matte går på den! :D
   Men - och här ska ni få höra en hemlis - ibland blir jag himla trött på henne... till och med tvivlar på hennes uppfattnings- och omdömesförmåga!!!!

   Radera
 5. Er matte kanske ska ha ett sådant där så kallat senilsnöre på kameran , så att hon alltid har den runt halsen *fniss*

  SvaraRadera
  Svar
  1. En god tanke! Men jag ger mig KATTen på att hon då, likt förkattat, skulle glömma att använda den!
   Det är nämligen sån hon är!!!

   Radera
 6. Ni ser ut att ha roligt i alla fall, även om bilderna inte är nya så är det bilder, sånt som jag inte har på min blogg, hihi.

  Russelpussar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var så länge sedan Mollie och jag sågs, så hon glömde till och med att vara bitchig!
   Vi tycker att din blogg är jättetrevlig, även utan bilder. Fast lite roligt är det förstås med dom (och om inspirationen tryter så behöver man ju inte skriva så mycket om man har flera bilder, säger min illistiga matte...).

   Radera
 7. Kasper tack för att Du skrev om kameror, jag ska i morgon ut på några dagars resa (IGEN) och hade totalt glömt att kameran ju ska med. Sen glömmer jag ofta att använda dem, som t.ex. när jag träffade Ludde & hans husse!!!som var ute och promenerade. Undrar om Mysans 2-beningar kanske inte använder data (känner en hel del sådana) men de kunde väl skriva till katthemmet och tala om för dem att hon har det bra i alla fall. Nu ska jag leta fram ett 'senil-snöre' att knyta fast i kameran. Solskens hälsningar från London, men det var frost här i natt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycks som om du och min matte är släkt på nåt sätt - tänker på det där med kameror. :)
   Katthemmet säger aldrig mer till matte än att "det går bra". Men de gör alltid uppföljande besök efter någon tid, för att kolla.

   Kanske Mysans nya tvåbeningar inte har dator, men de har fått alla papper och mail till katthemmet utskrivna plus mattes alla irl-uppgifter. Namn, adress, telefonnummer.
   Dom kunde väl åtminstone skicka ett vykort...
   Kanske att de gör det, för vi vill ju så gärna veta att Mysan trivs och fått det liv hon verkligen både förtjänar och trivs med. Och att hon inte rymmer igen, som hon gjorde från oss!!!

   Radera
 8. Hon är allt lite dålig din matte på att komma ihåg den där kameran... Hon kan få ta lite av våran mattes eviga fotoenergi om hon vill... vi tycker matte är extrem med sitt eviga fotande hit och dit...

  Härligt att du fick träffa Mollie iaf, kan tänka mig att ni hade en del att ta igen ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Er matte är verkligen en sån matte som inte glömmer kameran. :) Hon bjuder ju alltid på massor av riktigt fina och skojiga och vackra bilder. Kanske ska försöka skicka min matte på kurs... ;)

   Radera
 9. Stackare! Det är nästan lika illa här. Hussen har inte plockat isär den bästa småkameran, och den gamla blir inte så kul bilder med. Den stora tunga har han bara med när det är något speciellt, som om JAG inte skulle vara det???!!! Mobilen har kamera, men det glömmer han för det mesta. Hoppas att Grynet kommer snart och att hon är på bra humör. Sen får vi väl se hur det går med fotograferandet... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är tydligen nåt allmänt konstigt med tvåbeningar och kameror! Min mattes förra mobil hade kamera, men den använde hon aldrig.
   Bara en massa undanflykter har hon...

   Joodå, Grynet kommer en dag i veckan, men som du tydligen redan förstått, så mycket fotande blir det inte på dom där tantträffarna.
   Men kanske att jag och Grynet i alla fall kan ta oss en liten tur ut på tomten tillsammans! Om det inte regnar - som det gör just nu. Det smattrar på taket - och jag och matte som ska ut på en liten kvällsprommis! Jag lär nog få ta den ensam...

   Radera
 10. Fast om matte köper ny kamera kanske det är roligare och lättare att komma ihåg att ta den med sig??!!
  Kul att du fick träffa din goa vän igen och att det blir ännu mer kompisträff gör ju inget :)
  Fint tips om God handling, det ska vi se till att använda oss av nästa gång vi handlar på nätet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "God handling" verkar jättebra - OM matten skaffar sig ännu en kamera (!!!) så går hon förstås via den sajten. Hon får välbörja leta nya tusenlappar och se om hon hittar några... Nån gång...
   Mollie är ju faktiskt min fästmö - fast betydligt mera på avstånd numera. Synd! Förr träffades vi ju varenda vecka under många år.

   Radera
 11. Kanske är det lika bra att ingenting veta om Mysan? "Hon har det bra" är en fin försäkran. Bor hon hos ett äldre par utan dator som dessutom är lite blyga? Det blir kanske ett julkort från henne?

  Vår lilla Buskkatt bestämde sig plötsligt för att rulla framför mattes fötter och sedan satt han i hennes knä och bara njöt, mjölktrampade och spann. Matte tog in honom och plötsligen dök det upp en granne, 800 m härifrån, som väldigt gärna ville ta hand om honom. Sedan i lördags bor han där tillsammans med två äldre hankatter.

  Matte undrar hur han har det. Hon stålsätter sig för att inte ringa och fråga, hönsmammig som hon är.

  Är han dumpad eller en social, genial "vildkatt", som Myse? Han försökte panikartat ta sig ut genom fönstren och kvaddade några pelargonier under den natten han sov i köket.

  Men så fort matte kom ville han sitta i knä och gosa igen, lugn och fin.

  Matte ringer nog till honom i morgon.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det känns inte alls bra, om Mysan. Ett allmänt svepande "hon har det bra" känns inte nog. Vi ville höra det direkt från hennes nya tvåbeningar (eller från Mysan själv...).
   Gör inget om det sker anonymt, varken jag eller matte tänker "lägga oss i", och det framgår av mejlet till katthemmet. Ett aldrig så litet men dock livstecken skulle betyda mycket. Ett julkort skulle kännas underbart. :) Nya matten och hussen har ALLA uppgifter om hur och var man kan nå matte. Öppet eller anonymt. Via telefon, brev, mejl eller bloggkommentar.

   Hoppas att er lilla Buskatt finner sig väl tillrätta i nya hemmet, när han fått vänja sig lite. Fast han tydligen allra helst skulle vilja vara hos din matte! Men hon är ju upptagen!
   Du får berätta hur det går, för jag tror också att din matte kommer att ringa och kolla.
   Myse fick stanna inne nästan 2 1/2 månad innan han fick gå ut. Till 12 mars förra året. Då hoppades/trodde matte att han skulle veta var han numera hör hemma. Och det gjorde han ju. Och gör fortfarande.
   Han ligger här och sover, hos mig och matte.
   Ute regnar det som bara den!!! :(

   Radera
  2. Matte ringde i går kväll till Stisse Syréns nya matte. Han hade hittills klarat sig galant! Sov lugnt många timmar i sträck under en soffa, hade träffat husets övriga två hankatter utan väsen från någon, gått spinnande från knä till knä när de hade gäster, åt och gick direkt på lådan. Aldrig hade de träffat en sådan kelsjuk katt.

   Min matte sov lugnt i natt, i elva timmar!
   Hon ska försöka få dem att inte släppa ut honom före jul.

   Radera
  3. Så väldigt bra det låter! Nu blev vi glada, känns så fint att höra om sånt som går bra! Elva timmars sömn säger en hel del om oron man haft tidigare...
   Och ja, går det att hålla Stisse Syrén (underbart namn) inne så pass länge så är det nog bra. Åtminstone har det ju funkat med Buse-Myse! :)
   Matte släppte ut honom (han tjatade!) vid femtiden i eftermiddags, och alldeles nyss ropade hon in honom. Han kom på en gång. :)

   Radera
 12. Ja du Kasper dessa tvärsenilamattar.
  Det är faktiskt SYND om oss som måste tänka på precis allt åt dom!
  Tråkigt att inget hörts från Mysan, här vill vi ju också veta vad som händer. Och måtte hon nu själv inse att hon ska STANNA i sitt nya hem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det vilar onekligen ett tungt ansvar på oss, med virriga och "tvärsenila" mattar! Det går ju på tok i alla fall ibland, men hur det skulle vara UTAN oss, det vågar jag inte ens tänka på...

   Mysan ja - det ÄR synd att vi inget hör. Undrar varför. Men huvudsaken är ju som du skriver att hon själv inser att hon bör STANNA! Hon är åtminstone kastrerad nu, men åh, så gärna jag och matte ville veta hur hennes liv går vidare. Lilla skruttgumman...

   Radera