måndag 22 oktober 2012

Jag ogillar - och gillar :)

Matte - se inte så där nöjd och triumferande ut...  jag tänker visst inte fortsätta använda bian när du har flyttat på den, jag ville bara kolla lite i förbigående! Liksom. Visste inte att du såg mig... den står ju vid mina saker, som jag i och för sig inte heller vill ha... men i alla fall... 


Äsch, nu har jag kollat, den har inte blivit ett dugg trevligare... den får fortsätta att vara Myses...  både den och alla mina grejer. Utom benen då förstås, för dom är mina!


Vet ni förresten vad det här är för något? Den ser oansenlig ut, den där grejen, och jag och matte har lite olika synpunkter på den. Det är det sista som är kvar av min senaste tuggrulle. Jag tuggar inte längre på den, men jag vill ha den i närheten.
Matte lägger, nej slänger, ner den i min korg! Jag får ett fasligt sjå att leta rätt på och få tag på den och placera tillbaks den där jag vill ha den. Så där har vi hållit på i flera dagar nu. Hehe, det blir alltid jag som vinner. Tycker jag i alla fall. :)

Matte bjöd ju på jättegod fiskgratäng häromdagen, och så småningom fick vi smaka, både jag och katterna. Myse fick starta! Sen fick jag också ta mig några slickar, och sen tyckte Filip att han också skulle få vara med på ett hörn. Absolut att matte borde göra en hejans stor gragäng bara till oss fyrbenta. Jisses, så smarrig den var!!!!!

 En Mysebild till - matte tycker att han är trevlig som faktiskt (i motsats till mig) uppskattar dom grejer hon köper! Jag för min del tycker bara att han är barnslig! Nej tacka vet jag tuggbensbitar!!!

24 kommentarer:

 1. Svar
  1. Hehe, matte tänker att NÅN gång ska hon väl hitta nåt jag gillar! Än har hon inte lyckats! Fast märgben är förstås kuliga, till och med när dom är färdiggnagda... :)

   Radera
 2. Vet du vad?! Min husse har gallrat i min leksakslåda! Gallrat bort sånt han tycker att jag aldrig leker med (nästan allt). Men vad tusan! Får dom hålla på så?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, den som ger och tar igen är tjuvens bästa vän, sägs det ju!!! Fått är fått!
   Själva har dom minsann grejer som dom inte använder, visst!! Som bara finns där att titta på, eller nåt...

   Radera
 3. Måste erkänna att jag förstår din matte Kasper... Den där tuggbensbiten skulle jag inte heller vilja riskera att trampa på:) Var glad att hon inte SLÄNGER slänger den om du förstår vad jag menar.
  Se'n vattnas det ju i munnen av att se vilket kalas ni hamnade på!
  PUSS gänget!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tuggbensbiten ser mjuk och härligt slabbig ut, men den är alldeles hård och stel.
   Jag har slutat tugga på den, men den är bra att möblera med! Och så är den MIN!
   Så jag förstår INTE vad du menar!!!???

   Radera
  2. Tänk mattes tassar - ganska mjuka och så... Och så tänk hård tuggisbit... Så får du tänka trampa på mitt i natten t.ex. Gör nog lika ont som när jag trampar på alla kottar Assar bär in! Blir mindre promenerande med matte med onda tassar vet du!:)

   Radera
  3. Det hjälps inte! Min tuggisbit SKA ligga där jag lägger den! Matten får faktiskt se sig för!! Förresten så KAN jag i så fall ta mina promenader på egen tass (fast jag är inte säker på att jag vill...).
   Mitt i natten får hon förstås ta på sig skor eller tofflor eller nåt, för säkerhets skull! ;)
   Tror det är värre för dig, för kottar gör faktiskt väldigt ont att trampa på, säger matte. I synnerhet tallkottar. Som är "utslagna". Du får nog tala allvar med Assar. ;)

   Radera
  4. "Tala allvar med Assar..." Du är varmt välkommen att försöka! Har själv försökt i 3 år... Vissa saker går bara inte hem:)

   Radera
  5. Aha, Assar har sitt EGET allvar! Ja, då får förstås DU lära dig att kryssa mellan kottarna... :) Som matte lärt sig att runda min tuggbit. :D

   Radera
 4. Leksaker har jag också hur många som helst! Men faktiskt uppskattar jag de mest simpla, som till exempel gamla strumpor :-)
  Men den där tuggbensbiten som ligger där trodde matten var något heeeeeelt annat :)
  Och fiskgratängen såg ju hur god ut som helst!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. En enda grej gillar jag (utom gamla märgbenen och tuggbensbiten), och det är en tennisboll som matte har stoppat i en strumpa! Sen gör hon en eller annan knut på strumpskaftet. Strumpan brukar ta slut så småningom, men då får bollen en ny. :)
   Jag kan verkligen rekommendera kräftsjärtar och sås på grädde, crémefrache, vitt vin och hummerfond - prefekta hund- och kattmaten!!

   Radera
 5. Vad ska du med så mycket leksaker till när du har dina katter att leka med? Egentligen. Men katter brukar ju vara lite mer barnsliga än oss vovvar så dom gillar ju att busa och leka med leksaker. Jag då som inte har några kattvänner inomhus får lov att leka med en och en annan leksak då och då, i brist på bättre.
  Smarrig gratäng det där, tur det inte är luktdator för då vet jag inte vad jag hade tatt mig till :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis! Jag behöver inte alls ha dom där sakerna! Det är MATTE som tydligen behöver dom för hon fortsätter att köpa nya grejer rätt som det är. Lite bättre nu när hon har Myse att handla åt (mina äldre katter bryr sig inte heller om leksaker, dom leker och jagar ute i stället).
   Gratängen ja - jag kan knappt själv se på bilderna, blir så himla sugen... ;)

   Radera
 6. Verkar som om matte tar sig lite friheter ibland. Ommöbleringar och tuggbensflyttar behövs inte alls. Och som du säger: Fått är fått! Men efter den goda fiskgratängen har du väl förlåtit henne? Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är snar att förlåta - livet blir lättare då. :) Det är förresten matte också, åtminstone när det gäller oss fyrbenta. Ingen idé för nån av oss att gå länge och sura.

   I dag har vi, som vanligt, flyttat tuggbiten fram och tillbaks. Tre eller fyra gånger har den hamnat bland mina saker. :)
   Det gör inget, det är till och med lite skojsigt. :D För jag vinner, flyttar alltid ut den på golvet igen!

   Radera
 7. Till skillnad från dig så gillar jag allt som jag får, kanske för att jag är liten ännu och gillar alla leksaker som de köper åt mig, även koppel och halsband, hihi. Annars är vi rätt lika du och jag, för jag gillar oxå tuggben, peciellt de där vita och sen gillar jag fisk, mums va gott det är. Jag fick smaka lite lax häromdan och jistanes va gott det var, matten säger att jag jamar när jag får lax, hihi. Inte sjuttsingen gör jag det bara låter så, hihi.

  Russelpussar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vill också ha dom vita benen (min tuggbit VAR vit från början...) gärna med bacon runt. Fast leversnittar och sånt är förstås ännu godare.
   Klart du inte jamar! Det kan bli så där ibland. Min katt Maxi låter t.ex. som ett får, för han BRÄKER! Men visst är han en katt i alla fall. Ser väl jag...

   Radera
 8. Åh vilken lurig matte du har! ;D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men jag är ännu lurigare! För jag hämtar ALLTID fram tuggbiten igen! Och då måste det ju vara jag som är lurigast, hehehe... :D

   Radera
 9. Är nog benägen att hålla med Myse i frågan rörande frågan vad som är kuliga leksaker att leka med :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha - så du är också en sån där som jagar möss och små bollar och sånt, över golvet? Klart förresten, du är ju katt!! :D
   Inte att förvänta sig då, att du ska uppskatta min tuggbenbit... Fast du är jättemysig ändå! ;)

   Radera
 10. Bästa leksakerna finns faktiskt i skogen, typ grankottar!
  Fast jag vet att ett visst Asagäng skulle kasta sej över alla dina prylar om de fick chansen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla som kommer hit och har fyra ben tycker tydligen att min leksakskorg är VÄLDIGT intressant. Något som jag faktiskt inte förstår alls. Tråksaker är vad det ligger i den (utom benen, då...) mina grejer är precis lika trista som grankottar, för jag ser inget roligt i dom heller! Fast jag gillar att bada. :)

   Radera