torsdag 16 februari 2017

Fina Yngern

Kasperia
Alltid lika skoj när matte stannar vid Yngern, så här års får ju vi hundar också vara där. Det märks. :)


Grynet är inte så mycket för att ta kontakt med andra hundar, men den där lilla grå saken var envis. :) Det är väldigt fint vid Yngern, där finns minsann både jättemycket sand och skog.Man kan stå och spana ut över sjön---...och då ser man dom där kompisarna med sina människor ute på isen.Vi stannade ganska länge, vi gick så långt vi kom åt båda hållen utefter stranden och i skogen. Ända tills höga staket satte stopp. Det var fler som stannade länge. Matte och vi undrade om det här paret möjligen frusit fast. Måste nog kolla endera dagen!

16 kommentarer:

 1. Åh så fint det nederste bildet var! Jammen er dere heldige som har en så flott sjø å gå tur til, både sommer som vinter. Ha en riktig god helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det här är Kaspers favoritsjö. Tyvärr är inte hundar tillåtna där under en 4 månader lång badsäsong. Vid "vår egen" lilla sjö däremot, där kan vi vara precis när v vill. :)

   Radera
 2. Åh, Yngern! Varma känslor väcks till liv, minsann. Barnaminnen...
  Fast långskridsskor och hundar passar mindre bra ihop. Oj, vad många avåkna bakbenssenor jag har sett. Njet kul! Men det är ju inte vackra Yngerns fel! :)
  Härligt att se Grynet i olika miljöer och Kasper skäms ju minsann inte heller för sig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här långa, fina stranden och lite skog ligger väldigt nära dina barndomsminnen. :) Numera är området ett mindre naturreservat.
   Jag har bestämt mig för att lita på Grynet (så länge vi befinner oss tillräckligt lååååångt från möjlig trafik). Hon har koll, även om hon tillfälligt försvinner utom mitt synhåll t ex i skog.
   Men hon låter mig som sagt inte försvinna. Jag tror att hon har viss koll även på Kasper, men framförallt på mig. Men nog önskar jag att hon hade hörseln i behåll Hörselgången är så svälld att man inte lyckas se så långt som till trumhinnan. På måndag är det Animalendags igen.
   Berit E

   Radera
 3. Vilket härligt ställe, så vackert! Fast sista bilden var nog vackrast fast det inte var några hundar på den, väldigt fint på något sätt. Härligt att se människor vara i nuet ibland i denna tid när allt ska gå så fort <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. De satt där så länge, närmare en timme. Satt fortfarande kvar när jag gick till bilen. Jag tittade på dem länge, från skogsbrynet. Allt var så vackert.
   Trots allt påträngande elände i världen - vi får inte glömma att även notera allt som är vackert, skönt och fint!

   Radera
 4. Visst är det skönt när vi kommer åt alla sjöar, dumheter att människor ska förbjuda oss. Vi varken skräpar ner eller förstör.
  Varsegod för posten, hoppas ni kommer att gilla det lika mycket som jag och Sigrid. Matte känner nån mer som känner nån kaninuppfödare så kanske att mer skinnspill kan ordnas. Valparna är ett elände, kommer att sluta med katastrof. Noll koll och inget ansvar alls hos ägarna. Det otäcka är att de börjar se Sigrid som sin privata leksak så numer har matte alltid extrakoppel i fickan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men stackars Sigrid - det där kan hon inte må väl av!!
   Sannerligen märkliga hundägare, ser de inte hur deras hundar ställer till det för både sig själva och andra. Ska verkligen en katastrof faktiskt behöva inträffa, innan de inser det absolut självklara??
   I alla fall, heder åt din matte som har med sig extra koppel!!
   I morgon ska matte prova skinnet, först ska Grynet spåra, det tror jag hon både kommer att gilla och klara med glans. Jag får vara kvar inne då. Jag vet ju att matte snart är tillbaka. Jag ska förstås också få kaninspåra, ska bli kul. Så tack igen, jättemycket.
   Och nu ska matte dela på skinnet så att hon kan gå ut och gå med ena halvan i morgon bitti. :)
   Kasper

   Radera
 5. Vilken bra strand där ni kunde träffa några trevliga fyrbenta. Vi håller tassarna för att Grynets öron går åt rätt häll på måndag. Lycka till med kaninjakten... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den där tasshållningen behövs, säger matte.
   Kaninjakten gick så där... men den slutade i alla fall med att vi fick godis, så det var ju bra.
   Jag ska berätta, när jag får lite mer fart på min sekreterare. :)
   Kasper

   Radera
 6. Fina promenadbilder. Och stämning i den sista. Svarade på en test du gjort efter det här inlägget och fick en brusten Bloggerlogga som svar :)
  /g

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror det är min ena webbläsare som strular - tur att jag har fler. Med ordinarie Chrome som egentligen ska fungera bäst med Blogger kan jag göra inlägg och publicera dem, trots att jag tydligen inte är inloggad!!!??? Men jag kan inte kommentera själv eller svara på kommentar, då försvinner allt.
   Nu använder jag Firefox, och det tycks fungera. Nya Edge strular också...
   Fy tusan!!!
   Berit

   Radera
  2. Ha - det funkar tydligen så här långt

   Radera
  3. Hm? Matte och husse löser hellre korsord än webbläsarproblem. Det är väl därför det blir så långa hopp mellan bloggningarna hos mig också... Kramis!

   Radera
  4. Här är ny dator högaktuell - nu bara MÅSTE det ske! Säger matte. Och DÅ, ja då får vi i sämsta fall inte bara webbläsarproblem.
   Fast det vore ju bra med en acceptabel ursäkt för blogghopp, säger matten. Hmm...
   Kasper

   Radera
  5. Hehe - med Edge går det bara att kommentera som Berit i Kasperian. Med Chrome går det inte att kommentera alls. Med Firefox fungerar Vi i Kasperian utmärkt. Gamla Explorer väljer dotterns namn och blogg...
   Mysko, va!! :D
   /KASPER

   Radera