torsdag 17 november 2016

Mest Kasperia, om lilla Grynkorven

Nu händer det saker. Ny bur inköpt. En säck dietmat till Grynet, från Hills. Bestämt att hon ska till Animalen på grundlig undersökning av bl.a. bak och öron. Plus kloklipp. Och matte har sagt att Grynet får stanna hos oss så länge det behövs. För alltid, om så är. Grynetmatten är riktigt dålig, säger själv att hon inte är säker på att hon klarar sig igenom det här.

Grynet är döv, det visste inte matte. Inget under då att hon inte lyder och kommer när matte ropar! Så det blir koppel på. Koppel av bara på speciella och helst inhägnade ställen. Bantas rejält ska hon också och vänjas av med godis stup i kvarten. Lilla runda Grynkorven ska till och med motioneras, en ny upplevelse för henne. Idag har hon följt med Eddies och Charlies matte runt Mörtsjön, Eddie och Charlie är också alltid kopplade.

Här ser ni dom tillsammans med sin matte när dom kom hem. Jag och matte välkomnade, vi hade varit ute på en mindre prommis och jag hade rejsat själv av bara den. Grynet rejsar inte alls, hon bara lunkar. Än så länge. 😁  Jag hoppas vi ska kunna rejsa tillsammans snart. När Grynet mår bättre.
Matte; En bild som ganska exakt beskriver läget. Men inte helt, för lite mer liv har det redan blivit i Grynet, helt plötsligt började hon instämma när Kasper skällde! Underbart! Och på korta eftermiddagspromenaden betedde sig cockersvansen plötsligt som den ska, pekade uppåt och vajade glatt. 


I morgon följer Grynkorven med Eddie och Charlie och deras matte på ännu en långpromenad. Vad jag ska göra vet jag inte riktigt, men lång koppelprommis är inget för mig. Och det finns farliga djur i min skog, det är inte alls säkert (snarare tvärtom) att jag lyder den andra matten lika bra som min egen. Och min matte klarar förmodligen inte att gå i oländig terräng en hel dryg timme. Men kortare sväng i den skogen klarar hon, och ingen rädder för vargen här...

I morgon ska matte möblera bilen med båda burarna, och kanske går premiärturen till Yngern. Och där ska nog även Grynet kunna vara lös, tror vi.

Här ser ni Filip och Grynkorven och mattes tår och min nos - hehe, ibland blir mattes misslyckanden rentav lite roliga.


I gröna/blå rummet ligger Myse i fåtöljen och väntar på mössen. 
Det kom inga. 😃
Matte har lagt ett par frigolitskivor under växterna, och hittade ett par små  mattor att dölja dem med. Hoppas inte möss gillar cellplast! Eller oliver. 


Lilla apelsinträdet fick däremot inte komma in i år, matte har tröttnat på att kämpa mot flygande löss, sköldlöss och svartmögel m.m. Bilderna är ett par dagar gamla, nu har snön smält. Stackars lilla träd, det tycker matte också. Men nu är det för sent att ångra sig.. 


Om ett   par timmar ger vi oss ut på nattvandring, i pannlampans sken. Matte i reflexväst, precis som jag och Grynet. Jädrans vad vi skiner när pannlampan lyser på oss för att inte tala om när det närmar sig en bil!! 

18 kommentarer:

 1. Så bra at alt går bra med Grynet, men hun savner sikkert Matten sin. Godt hun har dere å søke trøst hos. SKal se hun snart blir like rask som deg på runden i skauen.

  Jeg har vært på tur med døv hund tidligere, den var flink til å snu seg når vi kom til veikryss. Da var det bare å peke dit vi skulle ;) ALt løser seg sikkert med tiden... Lykke til, her krysser vi fingre og poter...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grynet börjar redan pigga på sig en del, hon hjälper mig att skälla, och hoppar upp på matten ibland för att tala om att hon är så glad att se henne och att hon vill ha lite gos. :) Kanske hon snart är samma hund igen, som hon var när hon för snart ett par år sedan bodde hos mig ett par månader. Tack för att ni tänker på oss!!
   Kasper

   Radera
 2. Vilken tur att ni kan hjälpa till med Grynet, att hon får komma till er och bli ompysslad nu när hennes egen matte är så krasslig. Det är inte lätt det där när man blir dålig och speciellt om djuren "kommer i kläm". Kram på er hela högen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grynets matte har varit krasslig ganska länge, men nu är det andra gången på ett par månader hon körs akut till sjukhus. Vi får se hur det går. Matten kan vi inte hjälpa, men vi kan se till att Grynet kommer att må bättre. Senare i dag ska vi beställa tid på Animalen. Sedan är dte bara att avvakta.

   Radera
 3. En stor, hjärtevarm insats gör du. Kostsam dessutom. Lilla Grynkorven är förvirrad men börjar redan vänja sig och rikta antennen rätt! :) Så hon är döv! Det förklarar ju en hel del! Så talande bilder.
  Fint av schnauzermatten att låta Grynet hänga med ibland.
  Vacker bild på det stackars apelsinträdet men hu så svårskötta med angrepp till höger och vänster.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sedan i somras har Grynet omväxlande bott med ett barnbarn till sin matte och hos sin uppfödare, med ett par veckors uppehåll hemma igen hos sin matte. Så undra på att hon är förvirrad och frågande och inte glad. Men nu, redan på fjärde dagen märker jag en stor skillnad. Tursamt nog känner vi ju varandra sedan tidigare. Jag hoppas att det i fortsättningen alltid blir jag som tar vid när matten inte orkar. Det vore bäst för Grynet.
   Ekonomiskt klarar det sig, Grynets familj vill absolut betala för alla utlägg jag gör. Och så får det bli, där finns gott om pengar coh det gör det ju inte direkt hos mig. :)

   Radera
 4. Men så perfekt att Grynet kan hänga med de andra hundarna på längre prommis. Hon har ju bott hos dej tidigare så snart är hon säkert inne i rutinerna- Inte alls lätt det där med att vara döv så klart hon inte kan komma då. Bra med koll hos vetten också. I slutänden blir nog att perfekt för dej och Grynet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu är vi inne på fjärde dagen, och jag märker redan riktigt stor skillnad. Verkar också som om den strikta dieten gör att hon har lite mindre kli, utom då i öronen och baken. Om en stund ringer jag Animalen.
   Vi får se hur det blir sedan.
   Berit E

   Radera
 5. Jag tror att växterna kommer att stormtrivas i gröna rummet nu. Myse är nog intresserad av att hålla koll på eventuella möss hela vintern. Dom får väl äta apelsiner ute om dom är hungriga. Jag kanske ska be min husse att låta någon av mina tjejer flytta in hos oss. Då kanske han också skulle blogga lite oftare. Väldigt praktiskt att Grynet får gå på koppelpromenader med Eddie och Charlie. Hon kommer nog att få ordentlig fart på svansen med så mycket uppmärksamhet och promisar... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grynet är ute på sin andra promenad redan, nu med Eddie och Charlie. Hon och jag och matten har varit ute en dryg halvtimme tidigare. Vi ska förstås ut igen ett par-tre gånger i dag, så det här känns väldigt bra för mig också. Och så finns ju nåt att blogga om,.. :) Jag tycker absolut att nån av dina tjejer ska flytta till dig, kan rekommenderas!
   Växterna överlever nog, och senare i går gjorde Filip sällskap med Myse där ute. Inga nya lortar syns till. :)
   Kasper

   Radera
 6. Så roligt att Grynet piggnar på sig. Med dietmat och promenader och all kärlek och gos ni ger henne är hon nog snart en wienerkorvslank glad liten dam. /g (jag och eminenserna)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fysiskt mår Grynet bättre här, men alldeles säkert saknar hon sin matte. Möjligen är matten lite bättre nu, men jag har svårt att se att hon kan klara sig hemma, ens med hemtjänst flera gånger om dygnet. Åtminstone inte ännu, men just nu är det bara att se tiden an och ta en dag i taget.
   Berit E

   Radera
  2. Ett omsorgsboende är kanske det bästa för Grynets matte, med tillsyn och hjälp dygnet runt. En dag i taget. Och Grynet stannar hos er. /g

   Radera
  3. Klart vore det bäst för alla, men lite orolig är jag även för Grynet, Hon har en del besvär som ska tittas närmare på, förutom att hon tydligen är döv. I morgon har vi tid på Animalen (djursjukhus).
   Berot E

   Radera
 7. Lite jobbigt att vara döv. Men värre vore att vara luktlös, åtminstone om man är hund. Promenader är oerhört bra för hälsan, både för hund som husse/matte. Absolut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Luktlös är hon INTE! :) Jisses...
   Och nog promeneras det... :)

   Radera
 8. Nu har vi läst ikapp oss och som det alltid händer spännande saker hos er så fort vi inte hänger med. Hoppas Grynets matte blir bra och under tiden vet vi naturligtvis att Grynet har det bra hos er och så mysigt med en till kompis. Du får mjuka upp Grynet med lite bus i taget Kasper så ska du se att hon snart orkar rejsa med dig :)
  Så duktiga katter du också har som tar emot Grynet så fint även om det var med lite reservation.
  Om inte mössen försvinner kanske ni kan backa in bilen och låta monstret skrämma bort dom för nog ser hen alltid ut att kunna skrämmas rejält :D Det är som gamla BMW:s, matte tycker att en del modeller ser ut som hajar i fronten.
  Nospussar på er alla, även lilla stora Grynet ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi är i full gång med Grynetbehandling, var hos vetten häromddagen. Som det ser ut just nu får jag behålla henne här ganska länge, men vi får väl se. Filip välkomnade henne på en gång, och nu har Myse slutat att nästan-vägra komma in så länge hon finns i huset. Han helt enkelt bara inte bryr sig längre.
   Grynet är både döv (döv på riktigt) och ouppfostrad säger matte, men himla go'!! Så här gäller det att se upp, hehehe. Jag tycker det är spännande att se vad hon ska hitta på härnäst - har jag tur drar hon ner vårt godis...

   Vi nospussar tillbaks, både jag och Grynet och katterna!
   Kasper

   Radera