onsdag 2 mars 2016

Uppdatering

Dagarna går och snart är det vår! :) Solen värmer så gott i "gröna rummet" så att matte måste ha dörren öppen dit för att det inte ska bli för varmt. Det värmer ju lika bra som kaminen!

Katterna älskar det där rummet. Matte också, men det är inte alltid hon får plats. En katt i varje fåtölj. Fast ni får bara se bild på Myse. Åh, så han myser.


Matte lagade faktiskt mat också, det här ska bli en soppa! Fattas bara spiken. :) En mix av vad som fanns i rotfruktslådan. Plus en massa kryddor.
Hon tog fram stora blendern och blandade i crème fraiche och lite Philadelphiaost. Det slätmixade resultatet såg inte så vackert ut, men blev supergott. Säger hon.


Sen åkte vi och handlade -  matte kände att nu bara måste hon ha en fotpall! Det var bra, för på vägen stannade vi länge vid Yngern, min absoluta favoritsjö. Men den var full av is!
Ganska precis mitt i bilden (klicka på den) ser ni som en "kulle" - det är en ö. Mattes kamera är inte särskilt bra, inte i hennes händer i alla fall, men en rejäl zoom har den. Titta!
Och titta ännu mer!!

Dom måste ha kommit långt ifrån, två vandrar och två åker skidor. Ser ni en sån gigantisk packning han som väl är pappa har på ryggen!! TUR att isen höll!!!  Bilderna togs med några sekunders mellanrum när jag och matte var på väg tillbaks till vår bil. Dom såg nog inte oss alls.Tror ni jag rullade? Hihihi, det gjorde jag!! 


Fast varför kan inte idiotiska tvåbeningar låta bli att lämna kvar sånt här? På ett annat ställe stod en tom back...Hemma igen. Där hade någon vält ut mattes "vas" med stickor. Gamla. Numera används ju mest rundstickor till allt, såna där moderna som man skruvar fast kablar i. :) Hon har förresten ett nytt projekt på gång nu...


Det är ljust ganska länge nu, men visst blir det fortfarande mörkt alldeles för tidigt på kvällen. Då ser det ut så här när matte fotograferar nån som hade bekymmer med att ta sig uppför backen. På vintern är det rätt spännande att bo hos mig, För säkerhets skull kör matte vår bil rätt långt in på uppfarten. :) Ifall nån skulle sladda in - det har hänt.

18 kommentarer:

 1. Fotpallar är bekväma saker, fast matten kanske måste sitta på den om alla fåtöljer är upptagna av er fyrbenta. Myse ser verkligen ut att trivas i sin stol. Så härliga snörull du kunde göra där vid Yngern. Det var en ordentlig zoom din matte har. Nu vart hussen avundsjuk... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha!! Den där fotpallen blev snabbt även Maxis favorit!! Så nu måste väl matte köpa en till. Eller kanske tre... ;)
   Hon hälsar förresten till din husse och säger att hennes zoom absolut är mindre värd än hans Nikon!! Så när det gäller avundsjuka så ligger allt han i lä!
   Kasper

   Radera
 2. Ruller du deg mer nå Kasper så blir du en skikkelig "snømann"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är precis det som är mitt mål!! :D
   Kasper

   Radera
 3. Rotfruktsoppa är mums och fotpall ett måste. Härliga snörull där, Kasper.
  /g

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matte gillar sån där mat som är snabb och enkel att få till. Hon gillar sin fotpall också, så pass att hon till och med kör ner Maxi!! :)
   Kasper

   Radera
 4. Grönt rum i polarvärlden* är inte dumt;-)
  Isar i Mars skulle jag aldrig beträda, hoppas den höll!

  Ingen fotpall, på tiden att du skaffar en. Viktigare än stödstrumpor för oss långa tvåbeningar.

  Kamera med bra zoom fungerar som kikare, skönt att slippa så mycket runt halsen.

  Rotfrukter är utmärkt vintermat när värmen kommer mumsar vi som kaniner :-) Till dess: håll ut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matte - uppvuxen vid en annan sjö - är också väldigt försiktig när det gäller isar. Och så hälsar hon att hon faktiskt är en ganska så kort tvåbening! Hon når inte ens upp till 160 cm!!!!

   Vi håller ut, för nu är minsann vintern på väg att förlora kampen. Men vi hörde på nyheterna att du tydligen fått massor av snö!!! Dom nämnde faktiskt just "ditt" fjäll! Hoppas all ny snö försvinner igen snabbt, och att du inte får mer!!
   Berit

   Radera
 5. Hoppas att du hittade en bra fotpall! Själv köpte jag en väldigt ful en för några år sen men den kostade bara en tjuga. Tänkte att med ett fårskinn på, så. Den fula visade sig vara en Bröderna Andersson och lite mer värd. Fast... Jag tycker fortfarande att den är ful men gör sig bra under fårskinnet.

  Yngern är så vacker!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske jag skulle kollat på nån loppis eller så, men den jag köpte är rund och klädd med fårskinn. Tror jag ska köpa en till! Den har förresten fyra ben också.
   För övrigt tycker jag att fårskinn överhuvudtaget är toppen!
   Berit E

   Radera
 6. Nu är det verkligen dags att den där eländiga onödiga isen försvinner. Matte har enorm respekt för isar, uppvuxen med en pappa som hade extraknäck med att bland annat hämta pimpelfiskare, skridskoåkare o såna som isen inte höll för.
  I dag har jag avslöjat hos mej vad som ska hända här om tre veckor

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker också att isarna gott kan försvinna, men än har jag inte - som matte - börjat längta efter blåsipporna! Om det inte vore för att matte blir så glad när hon hittar de första under hasselbuskarna så skulle jag inte bry mig om dem alls.
   Det där om tre veckor - så ljuvligt fint! :D
   Kasper

   Radera
 7. Men så mysigt man kan ha i gröna rummet, ser helt underbart mysigt ut att gosa till sig så i fåtöljen :D
  Soppan tror vi absolut blev hur god som helst, ja i alla fall så säger matte det.
  Ja tänk att det ligger så mycket is kvar på våra vatten, fast vi håller oss på land för gå ut på de isarna nu vågar vi inte. Snörulla däremot, oj Kasper, du kan få det att se ut som att det är det skönaste man kan göra i livet :D
  Hihi, fick ni leka lite plockepinn där när ni kom hem :D Såna busfrön :)
  Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snörull ÄR bland det skönaste man kan göra! Mattegos är inte heller så dumt, men av sånt man kan göra ENSAM är nog snörull nummer ett. Näst sandrull då...
   Så här års vill ju katterna ofta vara inne, och då busas det. Sen, i sommar, då busar de hellre utomhus. :)
   Kasper

   Radera
 8. Nu har vår matte skärpt till sig och börjat hälsa på hos bloggvänner igen. Hon tog en lååång paus när Pelle tassade över Regnbågsbron. Vi har börjat berätta lite om oss på ny adress, så Pelles blogg får vara kvar.
  /Cirkus Boman= MajaGräddnos, Gumman och Klemens med besökande katter och servicepersonal

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tillskärpta mattar är bra mattar. :)
   Så tomt efter Pelle förstår vi, själva minns vi vår Petrus.
   Klart vi ska hälsa på hos er,, matte lovar att skärpa sig, hon också.
   /Maxi, Filip och Myse. Och förstås också Kasper!

   Radera
 9. Hallå! Längesen du skrev här. Hoppas inget hänt som hindrar dig. (Kram!)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, bara brist på inspiration och även motivation (tror jag) hindrar. Bloggtrötthet, ibland fattas helt enkelt lust och tid för dator och nät överhuvudtaget.
   I bästa fall återkommer den. :)
   (Självklart återgäldas parentesen. ) :D
   Berit E

   Radera