tisdag 29 mars 2016

Livstecken från oss

Hopplös är hon, matten!! Nästan så att hon den här månaden inte ens klarade tre inlägg!! Så jag försöker väl rädda situationen, och åtminstone hålla bloggen liiite grann vid liv!!

Elsa brukar slita sig lös från sin matte och komma hit för att jaga mina katter!! Sen kommer hon ibland upp på förstubron och vill att jag ska komma ut, och då skäller jag som en besatt tills matte öppnar dörren. Att hon, dvs Elsa, skrämmer mina katter förtränger jag, och hälsar vänligt. Rentav  entusiastiskt...
Att matte försvann en av påskdagarna, umgicks och åt god mat utan att jag fick följa med - det beror varken på matte eller mej! Det finns barn som är rädda för hundar - till och med tycker illa om oss. Vuxna också. Det tycker jag är synd. Det tycker matte också. Men just barnen tar hon ju hänsyn till, ibland (men inte riktigt alltid).

Till Mariefred fick jag i alla fall följa med, fattas bara. :)  Det är en fin liten stad, där finns till och med kullersten.
Egentligen bryr jag mig inte så mycket om varken gator eller kullersten, det bästa med Mariefred är att Mälaren ligger där. Det finns till och med sand som är väldigt rullvänlig.
Det låg en kul gul båt, där i sanden. :)

Men vaddå - Lugn Å Ro, när det finns SAND!!Båten hade ju två sidor, och det gick lättare att komma överens med den andra. :) Här matchar vi varandra bättre, tycker jag. Även fast båten tydligen tycker att "upp & ner" betyder rättvänd. Konstigt.Dom har roliga lusthus i Mariefred.


Och så håller isen på att ge sig iväg även från min lilla hemmasjö


Osså har jag sett en massa sångsvanar på en åker. Fast dom var så långt borta så jag iddes inte ens skälla ut dom!

23 kommentarer:

 1. I Mariestad har vi aldrig varit. Vore kul någon gång. Och Mälaren med - den har så mycket öar. Vättern har tre. Nåja, någon mer kanske.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ångfartyget Mariefred gör regelbundna turer från Klara Mälarstrand nära Stadshuset i Sthlm. http://www.mariefred.info/
   Rekommenderas, en vacker sommardag! :)

   Radera
 2. Oi etter SPA-behandlingen ble du ikke veldig hvit lenger! Godt du tar ansvar Kasper for å holde liv i bloggen. Kjekt å holde seg oppdatert med hva du holder på med om dagen. Tenk at noen ikke liker småpelser da, nei da fortjener dem neimen ikke noe besøk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tur att jag är välkommen på andra ställen, men det hade varit så roligt och fint för matte - och för mig också - om jag varit välkommen hit också.
   Jag skulle till och med kunna låta bli att sandrulla då.
   Kasper

   Radera
 3. Trevligt med livstecken.
  Visst är det underbart att badsäsongen ÄNTLIGEN är här. Här är det fullt upp med Kattvalp och mattes mammas flytt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, verkligen härligt med vatten under tassarna igen.
   Kattvalp är en sötis-sötis, och hoppas att mattes mamma kommer att trivas i nytt boende. _)
   Kasper

   Radera
 4. Bra att du tänker på oss och låter oss veta vad som händer. Om barnen är rädda för hundar är det nog nåt fel på föräldrarna. Kul att du fick prova på kullerstenar. Undrar om inte rullstenar vore något för dig, hehe. När Elsa kommer och hälsar på så kan du ju ta med henne ner till badet. Hon ser ut som om hon gillar att bada. Då kanske hon låter bli dina katter... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här hundrädslan hade säkert gått att få bukt med, men det hade förstås krävt en del träning. Det hela är lite för komplicerat. Tyvärr. Nåja...

   Vet du vad, Elsa bor i fina huset i backen precis ovanför badudden, och hennes matte och husse är ungefär lika noga som jag och min matte är med det där hundförbudet.
   Hon går förbi min tomt varenda dag för att hämta posten, och ofta sliter hon sig. Ibland är min matte faktiskt lite sur, hon tycker att mina katter borde få känna sig trygga på sin egen tomt!
   Kasper

   Radera
 5. Det var vårbilder som heter duga, det! Underbart med sand, vatten, sol och hundrull. Det är flera år sedan jag var i Mariefred men nog är det underbart fint där!
  Haha, roligt namn på båten!
  Elsa kanske skulle ha sig en sele i stället för retrieversnöre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I den lilla staden finns så mycket spännande. Ett måste, att fara dit åtminstone ett par gånger om året. Liksom till lilla Trosa.
   Sele till Elsa - jag tror dessvärre inte att råd från mig skulle tas upp särskilt väl. En gång, för tre-fyra år sedan när Elsa fortfarande var valp, föreslog jag att man skulle träna på inkallning...
   Så på grannsämjans altare offrar jag det faktum att mina katter ibland tvingas fly upp i ett träd. Men oftast befinner de sig redan i trygghet, som tur är.
   Berit

   Radera
 6. Svanar på åkrarna....jo, jag vet...det är precis strösslat med såna blandat med gäss och tranor hullerombuller. Mysko. Mariefred , där är det fint. Kanske vi kan ta oss en tur dit i sommar och kolla runt lite vi också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har inte sett en enda trana och knappt några gäss heller! Bara några få änder och en kricka. Och så svanarna då.
   Tror du skulle gilla att bada ståtligt i Mälaren med Gripsholms slott i bakgrunden! :)
   Kasper

   Radera
 7. Jag kan inte minnas att jag varit i Mariefred. Ser fint ut. Här har tranorna kommit i massor nu och dansar i skogskanten. Svanarna tycks ha dragit vidare. Men gäss finns fortfarande i sträck och flockar.
  /g

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mariefred är en fin stad, Mycket Mälaren där :) och så finns ju Gripsholms slott.
   Kanske jag får behålla ett par svanar vid fördämningarna en bit härifrån! Hoppas.

   Radera
 8. Det ser verkligen ut att vara en fin liten stad, där passar du in fint bland sandrullningar, vatten och kullersten :D Men usch vilka kalla ilningar jag fick i mina labbar av att se dig plaska runt i vattnet :D
  Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett par besök per år i Mariefred är ett måste, även om vi numera inte känner någon som bor där.
   Inte var det kallt i vattnet, bara skönt!! ;) Jag kutade upp och mer minst 183 gånger!
   Kasper

   Radera
 9. Inte lätt med smitande hundar, tur att hon iaf är snäll mot dig Kasper... kissarna brukar ju tack och lov vara rätt kvicka på att ta sig i säkerhet. Mariefred såg riktigt mysigt ut! Härliga våriga bilder :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Elsa är ju egentligen jättesnäll mot alla, synd bara att ingen lärt henne att man inte får jaga katter!
   Mariefred är en sån fin liten stad. Ligger så vackert och där finns en massa att titta på, framförallt förstås på sommaren.
   Kasper med matte

   Radera
 10. Vi har inte heller varit i Mariefred, kanske dags att ändra på det, säger jag som är en ganska berest hund. Det där med att inte få följa med bort på middag ogillar jag skarpt, men för några veckor sedan drog både husse och matte iväg och firade persiskt nyår och lämnade mig hemma. Frun i huset de hälsade på, är livrädd för alla djur och hade nog låst in sig i badrummet om jag följt med! Svårt att bjuda tillbaka, säger matte, men är jag inte välkommen till dem så… hm… bäst jag inte säger mera.
  Stor nospuss från Melody

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så är det, ibland är det förstås bäst att tiga. Så jag säger väl inte heller mer än jag redan sagt...
   Matte tiger också... numera.
   Kasper
   PS. Mariefred är en jättemysig liten stad, framförallt en riktigt fin sommarstad!

   Radera
 11. Så trevliga utflykter ni gör. Mariefred syns gemytligt.
  Elsa ser så go ut, svårt att tro att hon är elak mot katter, säkert bara nyfiken och tycker det är kul om de låter sig jagas.
  Ni är flitigare på att blogga än vad jag är, men orsaken är ju bekant, det blir nog bättre med tiden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det blir säkert bättre med tiden. Det är ju så det är.

   Jag tror inte heller att Elsa är elak, skulle säkert vara en rätt enkel sak att få henne att sluta jaga katter. Bara någon, dvs hennes matte och/eller husse tog tag i saken. De kunde ju börja med att öva inkallning (ska alltså jag säga...)
   Berit E

   Radera
 12. Hallo där, var har du tagit vägen?

  Ville bara tala om att jag varit på Turandot i dag o
  den var ju helt fantastisk!
  Nessun dorma har jag nu äntligen bevittnat i verkligheten,
  och när hela operakören på 50 pers brakar in vill
  man ju bara krevera!

  Hoppas du o katterna o voffi har det bra!

  SvaraRadera