torsdag 14 maj 2015

Stackars Kasper...

 Dammsugning, altanstädning, golvmoppning, pälsvård och kloklipp nästan-krälandes på golv, långpromenad på Coop Forum, måttlig "vanlig" hundpromenad, tidsödande skrapning (i icke-ryggvänlig ställning) av ett gäng jordärtskockor, påbörjad inbärning av värmeloggs till kaminen - där sa ryggen definitivt stopp! Nja, förhoppningsvis inte definitivt, men väl temporärt.

Visserligen aningen bättre efter en dags i det närmaste total vila. Men kära nån, så knasig en rygg kan bli. Hade nästan glömt...Kasper får demonstrera läget.
- Kom hit nu matte, där uppe på altanen ska du väl inte stanna!!??


- Medan du funderar tar jag väl och rullar lite- Näe, nu ledsnar jag - hitåt, har du glömt att vi har en sjö i närheten..


 
- Håhåjaja - klenmatte! Hon vägrade gå nerför den där trappan. Så det blev ingen sjö.

- Kan förresten berätta att matte inte hade nån kamera med sig när jag t.ex, skulle socialiseras i Södertälje. Eller när jag träffade Grynet. Inte ens en endaste bild av Grynet och mig när hon var här!!!!! Eller när matte och jag ... jag blir så trött på henne!!!! 
_________

Det är faktiskt lite synd om Kasper just nu. Men han bär sitt öde med jämnmod. :) Står till och med ut med rätt omfattande pälsvård. Hans päls är för övrigt ett kapitel för sig. Han har mer päls än någonsin, trots att jag kammat och borstat ur enorma mängder. Måste förstås bero på fodret, han håller ju sträng diet sedan snart ett år. Ska bli intressant att se hur han ser ut i sommar, när han åtminstone i princip fällt färdigt.

För övrigt en bukett - noga räknat två - gullvivebuketter fick jag med mig hem vid ett dotterbesök, häromdagen.  Åh, så mycket jag tycker om gullvivor. Underbart när de finns i sådana mängder att en sådan här plockning inte märks ett dugg. Och där ingen annan plockar de som är kvar. :)
Och snart kommer liljekonvaljerna. :)

14 kommentarer:

 1. Stackars dig, Kasper! Det är mycket enklare med en matte som är försiktig med ryggen. Du kanske får skälla på henne när hon gör saker i fel ställning eller bär för mycket tungt på en gång. Nu hoppas vi att hon vilar sig i form - gärna på altanen då. Då kan hon i alla fall glädjas åt dina gräsrullningar... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon SKA vila sig i form, säger hon! Åtminstone så pass att hon kan ta sig en tur till sjön!
   Det där badrejset du vet - hög tid nu!!!
   Kasper

   Radera
 2. Stackars matten, tycker Ankmatten, då. Det är så eländigt med ryggont. Kasper ser faktiskt oförskämt glad ut! ;) Du får lära honom att hämta saker du tappar och ge dem till dig. Embla var så duktig på det men Ankan vägrar. Som tur är har min rygg hållit de senaste åren.
  Pälsen är verkligen enorm! Mycket arbete och mycket glädje för fågelbobyggarna.
  Hoppas att du snart blir bra och kan följa med till sjön!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kaspers päls är inte alls arbetsam, även om den ser så ut. Nu i fälltider kammar jag honom kanske en gång i veckan, annars bara varannan. Schamponerar högst en gång per år! Trots all lerrullning! Pälsen ÄR självrenande!
   Men så tät och stor som nu har jag faktiskt aldrig förr sett den. Måste bero på fodret.
   Kasper har aldrig fattat det där med att hämta saker. Tappar eller kastar jag något - ja då får jag skylla mig själv...
   Ryggen känner jag av mer eller mindre alltid, sedan åtskilliga decennier. Just nu mer... men det går över och jag har lärt mig leva med den. :) Om ett par dagar klarar jag nog en till-sjön-tur (en promenad på högst fem minuter..) :D
   Berit E

   Radera
 3. Ja du Kasper människor med ryggont verkar ha det väldigt besvärligt.
  Vet hur det är med mattes mamma och kotkompressionen, aldrig verkar eländet bli bättre heller

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ryggar blir inte starkare med åren, konstaterar min matte. Men din matte-mamma har det mycket värre. Hoppas något kan få henne att bli bättre!!!
   Kasper med matte

   Radera
 4. Känner igen symtomen, ja energin som ingen hejd vet av och som slutar...ja just det, i ryggslutet. Enda trösten är att det går över och så kan man ju beundra sitt idoga jobb under tiden ;-) Snar bättring önskas för allas bästa.

  Kanske är Kaspers päls som collisarnas, de blev alltmer pälsbollar med åren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan det vara så - att pälsen blir yvigare med åren? Stämmer i så fall på Kasper, men med collie Klara var det tvärtom.
   Klara - så länge sedan det var... jag minns ju dina också...
   Ryggar - bra att ha, men bäst när de inte gör ont. ;)
   Berit E

   Radera
 5. Ryggont är ett elände. Säger Hjo-Hjo som tittar förundrat på husse som förburit sig på hundburen. Ut och in i bilen. Aj, ajaj aj.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aj!! Matte fattar, säger hon. Bångla burar ut och in kräver sin tribut, liksom... tydligen. Ungefär som att våttorka golv...
   Kasper

   Radera
 6. Stackars dig Kasper, och stackars din matte. Hoppas att mattens rygg blir bra snart så du får gå ner till sjön :D Jag har inte badat i en sjö än men jag har doppat tassarna i många vattenpölar ;)
  Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hann bada så där lagom, några gånger, innan mattes rygg la av helt. :) Men den är på väg tillbaks, och det är ju tur för mig. :D
   Snart är det nog dags för dig också, att bada i sjön. :)
   Kasper

   Radera
 7. Ajaj, hoppas din mattes rygg snart är bättre igen! Hon får ta det lite försiktigt med allt kånkande. Ibland måste man vila och ta hand om sig även om det är tråkigt, fråga vår matte... hon är jätterastlös nu och känner sig som en valross ;-)

  matte hälsar att hon njuter av gullvivorna på bilden, så otroligt fina!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matten är bättre, men den där ryggen gör sig väldigt lätt påmind. Skrotrygg, egentligen. Säger hon. Men den har å andra sidan gjort tjänst i en väldans massa år... :)
   Valross - tänk, snart är det dags att möta orsaken ansikte mot ansikte, så att säga. Ett mirakel väntar... Säger matte som också älskar gullvivorna.
   Kasper

   Radera