tisdag 10 juli 2012

Typiskt... :(

I kväll skulle jag och matte ta en ordentlig kvällspromenad, hade vi tänkt, I kvällssvalkan. Vi gav oss ut för nån halvtimme sedan! Hann inte så långt, för det började låta som om det kom en bil, så på med kopplet!

Men det var ingen biil, det var REGN! Riktigt blött var det också!  Vi vände, och här är jag nu vid datorn. Blöt och lite sur på annat sätt också, för jag HADE ju bespetsat mig på en prommis.

Bilder från dagarna som gått sen sist? Näe då, vad annat var väl att vänta av en matte som min...

Men den HÄR kamraten fotade hon. "Hur tänkte du egentligen här", frågade hon, men fick inget svar.Jag undrar hur dum en vinbergssnäcka egentligen får vara. Var den på väg in i köket? 
Men vi skulle ALDRIG äta "escargot" här i huset, så den behövde ju inte vara rädd. 

Fast maken till obekväm viloplats har jag svårt att tänka mig. Själv trampar jag aldrig på gallret, och det gör inte katterna heller.  Men snäckan och matte är tydligen på ungefär samma nivå... ;)

16 kommentarer:

 1. Jag gillar sista meningen där. Fräckt att få till det så!
  Vi vadar, eller ska man säga kraschar, i vinbergssnäckor här hela sommaren. Och dom klättrar överallt och dom har ätit upp varenda dillkvist och persiljan ska vi bara inte tala om!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har det tydligen som jag, det vimlar av dom här också. Matte tycker det är jätteläskigt när hon kraschtrampat på någon, och det tycker säkert snigeln också!
   Så det finns fler likheter mellan dom...
   Tur man är hund!

   Radera
 2. Jag tror att den letade efter att bra ställe att sitta och "kalka på sig" för det gör de ju lite då och då.
  Vi har en hel del både sådana och små trädgårdssnäckor men de langas bara ut i skogsbacken igen. Spanska skogisar däremot... Jag har fortfarade ständigt en sax i fickan!
  PUSS gubben!
  Och du, man får nog ursäkta mattar en del...:) Kräver jag nog iaf av mitt gäng.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur någon kan tycka att ett galler är ett bra ställe för vad det vara må, det fattar då inte jag! Men så har jag ju som tur är en hundhjärna, och inte varken en matte- eller snigeldito!
   Klippa en snigel - det skulle min matte aldrig klara, säger hon. Tur att vi inte har några spanska skogisar hos mig, bara "gamla hederliga" svarta... :)

   Radera
 3. Fånigt när promenader bara tar slut så där. Om din nattuggla till matte hade kommit ut på kvällspromenaden i normal tid hade ni varit hemma när regnet började. Men det är klart att är man på samma nivå som en vinbergssnäcka så... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har verkligen sina sidor att vara sambo med en nattuggla, det har du rätt i!
   Är hon dessutom på snigelnivå - kanske dags att försöka omplacera sig? Fast jag gillar ju mina katter, och DOM vill nog inte omplacera sig, tror jag...
   Alternativt så ska jag försöka få ut matte lite tidigare i kväll. :D

   Radera
 4. Nä, galler kan man ju inte gå på. Här går matte också på galler. Låter med andra ord som att vi är lite smartare än snäckor och våra mattar? :D
  Typiskt att promenaden bara tar slut så där, speciellt när man är inställd på att man ska få vara ute och vandra lite. Hoppas på bättre väder ikväll.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som jag ser det så är vi till och med MYCKET smartare än både mattar och snäckor!! Precis allting talar för det, tycker jag. :)

   Radera
 5. tråkigt att det ska komma regn bara sådär på eran kvällsrunda! Hoppas du har haft bättre väder idag :-)
  Är du också sån att du hoppar över alla gallergolv? Jag brukar alltid springa jämte!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inget regn idag, och har jag tur så kommer det inget i kväll heller. :)
   Klart att vi smarta hundar inser att galler INTE är till för att man ska gå på dom! Dom ska man hoppa över! Rena träningsredskapen, alltså. :D

   Radera
 6. Nu var du väl liiiite väl taskig mot matte?
  Jämnföra henne med en vinbergssnäcka????
  Här finns de i tonvis, matte har tyvärr trmpat ihjäl en o annan. Inte alltid de syns.
  Tänk Kasper på lördag då ses vi igen!!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. ...och jag som så smått börjat undra om jag möjligen var lite väl taskig mot snäckan... :D
   Förresten kan du se vad jag svarat Rudi - kunde faktiskt kopiera det här...

   Radera
 7. Du Kasper.........du vet våra mattar...........
  Min är nog en sbnäcka eller nåt.
  I dag skickade matte sms till grannen och bad om hjälp med att ta bort en fästing.
  In kommer en gapskrattande granne som sa att det skulle innebära vissa problem att ta bort en hel fastighet på hennes rygg!! Den där mobileländet och stavningen!!!!! Ser du nåt slemmigt med ett stort hus på ryggen på lördag är det bara matte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hihihi - när det gäller snäcklikhet så vinner din matte! Helt klart!!! För så långt som till att påstå att hon har sitt hus på ryggen, det har i alla fall inte min kommit. Inte ÄN, är väl bäst att säga...
   Vi ska hålla utkik på lördag... :D

   Radera
 8. Attans otur att det skulle komma en massa regn när du och matten skulle gå kvällspromenad.
  Ja du, du får nog skick matten på nån form av kamerauppfostrings ställe eller nått.... Varför fota en stor snigel när hon har söta dig att fota....Låter som det är dags att ta ett allvars snack med matten ;)

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns massor av bilder på mig, men jag ser i princip likadan ut på dom allihop, säger matte.
   Men eftersom ni inte - som matte - kan se mig nästan jämnt i verkligheten, så kanske jag i alla fall skulle få henne att lägga upp några fler i bloggen.
   För JAG tycker minsann inte alls att jag ser likadan ut!!!!

   Radera