onsdag 20 juni 2012

Laga förfall

För en gångs skull har sekreteraren faktiskt haft laga förfall. Kontoret har varit gästrum, och då får datorn vila. Här kan ni se gästen i aktion... :)
Gästen var min "mostra", och hon kunde minsann inte se mattes och mina fönster utan att göra nåt åt dem. Kan säga att det blev skillnad. Fast några fönster lämnade hon åt matte. Framförallt utvändigt, för den här dagen regnade det 50 mm!!!!!

Det regnade så mycket att det regnade in i mitt uterum. Regnet tog med sig en massa döda myror! Matte har placerat ut myrgift, sånt som till och med ska döda dom myror som finns i boet. Lite läskigt, men vi vill faktiskt inte ha myrbon i väggar och tak! Varför kan inte myrorna ha vett att hålla sig utomhus!!??

Det har förstås hänt lite mer saker sedan sist. T.ex. så har matte ätit av den här fantastiska tårtan! Det har inte jag, men jag kan ju visa den ändå.



Väldigt trevligt var det att min sommarflicka dök upp, Jenny med sin kompis Xina. Jenny brukar hälsa på sin mormor och morfar några dagar varje sommar. Hennes mormor och morfar är mina "grannar tvärs över vägen". Både Jenny och Xina håller på att bli stora damer nu, säger matte, fast fortfarande vill dom gå ut och gå med mig och turas om att hålla i kopplet. Och fortfarande gillar dom att pussas med mig. :)




Och så har jag förstås fått en massa gottigt att äta. Pyttipanna till kvällsmat en dag (utan lök). Och smaskig bacontuggrulle. Och märgben. Och grisöra. Fast bild finns tydligen bara på grisörat - skitmatte, märgbens- och baconrullebilder vore ju de viktigaste och bästa av allihop!!!!



Ingen kamera med till sjön. Inga bilder från mina prommisar. När jag riktigt tänker efter - TROTS baconrullar och sånt, så är hon en om inte skitmatte så åtminstone skitsekreterare!

Och inte får hon hälsa på Mysan och hennes valpar heller, där på katthemmet. Dom är i karantän... :(  Jag ville ju se bilder!!

Ni får se en bild på Myse i stället, han har hittat en speciell vrå på altanen, den är under tak och det är bra när det regnar (och det gör det ju). Matte lade dit en dyna åt honom. Där brukar Myse ligga och mysa... :)

Just nu slog matte ihjäl en läbbigt stor geting som surrat runt här i rummet, och nu ska vi gå och lägga oss! I morgon ska jag hälsa på hos er, alla mina kompisar.

Vet inte riktigt om jag ska berätta - men jag gör det nog i alla fall. Jag har inte mått riktigt bra ett par dagar, jag har kräkts lite, och så har matte varit tvungen att tvätta baken på mig, inne i duschen... Jag har rätt mycket päls där, som bör vara vit.
Det finns ju så himla mycket spännande att nosa och smaka på, där ute i naturen...
Och nu mår jag bra igen. :)

31 kommentarer:

  1. Va skönt att de små damerna fortfarande tycker att det är kul att gå ut med dig. Pussarna växer dom nog inte ifrån heller. Skönt att det bara var fönsterputsaren som gjorde att det blev ett kortare bloggunderhåll. Härligt med allt godis du smällt i dig. Den blå tårtan kunde du väl fått en bit av... Kramis!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dom är attans mysiga, mina sommarflickor! Jag blir alldeles till mig av lycka när dom kommer. Synd att dom bara gör högst två besök här per sommar.
      Fast dom har slutat att vara här flera timmar, och dom leker inte längre med mattes samlade knappar, stenar och snäckor och sånt... Tur att jag inte är varken en knapp eller en snäcka eller nåt sånt... :D

      Radera
  2. Lyxigt värre med sommarflickor som kommer och pussas med dig!!
    Passa på så länge de varar!!
    Och den där tårtan...snacka om att vår matte blev sugen.
    Hon sitter nästan här och dreglar just nu!
    Vov från grabbarna boys!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är väldigt glad för mina sommarflickor, men dom borde vara här mycket oftare. Fast vinterflickor kan dom ju inte vara, eftersom det dom hälsar på i "bara" är ett sommarhus.
      Tårtan ja - matte hälsar och säger att den var väldigt mättande... men oh, så vacker!

      Radera
  3. Härligt besök du haft av både Moster och sommarflickor :) Du ser ut att njuta av att bli ompysslad och kramad på!

    Vilken vacker tårta, den såg riktigt god ut!

    Önskar dig och matte en riktigt mysig midsommarhelg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man får väldigt gärna pyssla och krama mig, pussa också - bara man låter bli att borsta och tvätta och putsa och plocka fästingar och sånt...
      Men gos - det älskar jag! _)

      Radera
  4. Ha en riktigt bra midsommar!
    Här blir det en icke midsommar, fast just i detta nu blev det lite osäkert Mycket hänger på stackars Adam

    SvaraRadera
    Svar
    1. Skulle ha blivit i princip en icke-midsommar här också, men nu blir det inte det... Inte alls.
      Så matte måste iväg och köpa färsk potatis och jordgubbar och sånt i morgon förmiddag. ("Sånt" är sill, gräddfil och gräslök...)
      Så synd om Adam som inte mår bra!

      Radera
  5. Oj en sådan tårta, den hade alla här hemma velat äta upp med detsamma :P
    Vilken tur att du är bra i magen igen, jobbigt och lite skämmigt tycker jag det är att behöva bli tvättad i baken när man haft lite magknip.

    Ha en underbar midsommar! Kramar och nospussar härifrån

    SvaraRadera
    Svar
    1. Matte säger att det inte är ett dugg att skämmas för, att bli tvättad i baken! Det är liksom helt naturligt! :D
      Så jag struntar i att liksom skämmas - det var faktiskt riktigt skönt! :)
      Nospussar tillbaks, och ha det riktigt bra själv!

      Radera
  6. Så härligt ni har det.
    Mina *små mattar* börjar bli stora dom också. Tror nog dom alltid kommer älska oss fyrbenta. Senare i sommar kommer min största lillmatte på besök. Det ska bli jätte kul.Det blir inte så ofta för hon bor mååånga timmars bilresa ifrån mig...
    Ha nu en riktigt fin midsommar.
    Nosbuffar
    Gizmo

    SvaraRadera
    Svar
    1. Konstigt att lillmattar plötsligt är riktigt stora! Men jag tror som du, dom kommer i alla fall att älska oss på fyra ben. Precis som våra "normalmattar" gör. :D
      Ha det riktigt skönt själv, i midsommar.:)

      Radera
  7. Trevlig midsommar önskar jag Dig, matte & resten av invånarna i Ditt hus. Här är det en helt vanlig dag, men lite sill med "sånt" blir det i morgon (fredag) här hemma.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lugnt här också, i är är vi hemma. Men visst åt dom sill och färskpotatis och jordgubbar... (det enda jag fick smaka var en jordgubbe, och den ville jag inteha!!

      Radera
  8. Du har väl en väldans bra sekreterare men min, blääää inte sjuttsingen förstår hon att jag måste få läsa vad ni skriver här ute i bloggvärlden. Nä, hon säger klart och tydligt att världen vi lever i är mycke bättre, bätter för vem ja det kan man fråga. Jag skulle aldrig få se så mycke spännande om jag inte var ute här ibland, fast jag förstår matten för jag är lite för bitig när hon ska skriva. Idag blev hon arg på mig för jag bitit hårt och det får jag inte, så jag hamnar inom staket när jag är som mest envis.

    Hoppsar att du får en trevig missömmer utan dusch där bak, min musshe tvättar matten stup i kvarten för den är baske mig kladdig jämt, hihi.

    Russelpussar i mängd.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hörrudu Felix, INTE bita skrivande matte!!!!
      jag får för det mesta läsa vad alla skriver, om än lite i efterskott ibland. Det är sämre med själva skrivandet. Åtminstone just nu.
      Och jovisst, det är en bra midsommar här hos oss. :)

      Radera
  9. Glad midsommar på er:) Oj hos dej är det mkt äventyr, och vilken smarrig tårta!

    /Smulan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, tack! Min midsommar är faktiskt rätt fin. :)
      Fast inte så VÄLDIGT äventyrlig... :D

      Radera
  10. Den tårtan ser verkligen smaskens ut :) Attans taskigt att du inte fick smaka en liten bit när den såg så god ut.

    Inte kul vara dålig i magen :( Hoppas att du är bättre nu :)

    Hoppas att du och matten haft en bra midsommar. Själv sitter jag just nu bredvid valplådan och njuter av att kolla på Vinjas söta valpisar :)

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nja, det var choklad och sånt inuti den, inuti tårtan alltså. Och jag gillar faktiskt märgben bättre än tårta. :)
      Jag är bra i magen, och jag (eller i varje fall matte) önskar att vi också hade en valplåda att sitta bredvid. :)

      Radera
  11. Min matte har berätttat om Ängeln. Du klarade dig säkert bra den här gången, men hur gick det med katterna, som hade sina favoritplatser på, bakom och under allt som nu är på ÅV? Nu får de nog tänka i flera dagar, innan de kan möblera om uthusvärlden i sina små huvuden.

    Tala om för kattpojkarna, att det viktigaste är att din matte tycker förändringen är toppenbra.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vedboden har dom i alla fall intakt, med fällar och allt. Och altan och förstubro. Men i övrigt får dom nog tänka om lite - hoppas dom klarar det!
      Och vi märker allihop att matte är jätteglad, och då blir ju vi också lite glada. :)

      Radera
  12. Hörru Kasper ( eller om det nu är matte) inga försök till ursäkter för uteblivna kommentarer. Ni HAR faktiskt både lämnat såna och mailat! De har betytt lika mycket som alla andra.
    Livet går vidare och jag vet att matte mitt i allt annat faktiskt planerar för vårt party 14 juli.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det ar nog mest jag som bad om ursäkt, för vi HAR faktiskt varit förhållandevis väldigt lite ute på nätet, och det är inte ens varje dag jag fått läsa om dina äventyr. Men i alla fall nästan, och jag läser i kapp.
      Och ja, jag kommer försås som vanligt ill vårat party, och då kan vi också ta oss en promenad i skogen, som vanligt, du och jag. :)

      Radera
  13. Härligt att du mår bra nu Kasper! Nog tycker vi att dn mtte är riktigt duktig på att skriva...det är lite si och så med det hemma hos oss!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä, min matte är usel på uppdatering, just nu. För att inte tala om det där med kamera... :(
      Det finns rätt mycket annat att pyssla med, än att blogga, säger hon, skrotmatten... (fast jag älskar henne ändå). :D

      Radera
  14. Här har vi oxå haft en massa mauror där dom inte ska vara ! Tror att alla är borta nu efter att husse lagt ut gift.
    Inget som man vill egentligen men som ni skriver så vill man ju INTE ha dom inomhus.
    Vilken service att ha två damer som vill gå ut med dig på promenad :)
    Tur att du mår bättre igen , inget kuligt att ha ont i magen :(

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dom har försvunnit hos mig också nu, alla dom där små svarta krypen som jobbade så hårt på att få komma inom våra dörrar och väggar.
      Stackarna!
      Fast dom HAR faktiskt väldigt gott om plats utomhus!!! Dom som överlevt alltså. :)

      Radera
  15. Vad skoj med gäster. Då brukar det både bli mer gos och godis ! Har en del att läsa ikap här ser jag ! Då har jag en del att göra denna fredagkväll, men först ska vi äta pizza ! Ha det gott killen !

    SvaraRadera
    Svar
    1. TUR då att vi inte skriver så ofta, jag och matten. :)
      Fast ibland blir ju inäggen ltie långa förstås, som nu Myse...

      Radera
  16. Det här är en testkommentar måste kolla en sak bara... :)

    SvaraRadera