onsdag 4 april 2012

Badat där bäver inte bor kvar

Äntligen har jag premiärbadat, åtminstone lite grann. Ett par gånger. Matte och jag var på svanspan, dvs vi letade efter svanarna i kvarndammarna. Och då gick vi iväg i det som tidigare var bäverland. För tre år sedan såg det ut så här.Tydligen var markägaren inte så road. Han ville visst avverka själv. Det gjorde han för ett par år sedan. Jag tycker synd om bävrarna, för allihop har flyttat. Flyttat och flyttat, säger matte. Dom har nog  "tagits om hand", som det så vackert heter.


Bävers gamla byggen är överväxta, ser ut så här där de finns kvar.


Men det var ju det här med bad - solen sken och vattnet var blått. Eller om det nu var himlen.  :)


Klart jag torkade mig efteråt!Här badade jag inte, att slänga mig i från en brygga har jag gjort en gång - blev så ivrig - men det gör jag ALDRIG om! Trodde jag skulle drunkna!!!  Glömmer det INTE!Vi gick tillbaks mot kvarndammarna, där vi inte hittade några svanar längre! 
Klart vi inte gjorde, för när sjön blev isfri för ett par dagar sedan så började dom göra utflykter! Dom är som synes fortfarande tre. Men det verkar som om två verkligen är ett par, säger matte, men att den tredje gärna får hänga med.  Fast när dom fick lite bråttom bort från mig och matte så blev den tredje efter.  

Sen var det ju det där speciella jag skulle berätta om. Tror det får vänta tills i morgon. För lite tråkigt är det faktiskt. Också.

6 kommentarer:

 1. Fattar inte hur du kan bli så vit och ren efter dina torkningar. Här klagar dom på mina leriga tassar, men det var faktiskt hussen som lekte med grävskopan så halva trädgården blev en leråker... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lekande hussar kan då ställa till det... ;)
   Om du också vore en jappe skulle du förstå hur jag kan vara så vit, hur allt liksom bara RAMLAR av mig! :)

   Radera
 2. Vilka fina omgivningar ni har att vandra i, du och din matte.
  Jag är väldigt nyfiken på det där speciella. Undrar om det handlar om en katt igen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är fint omkring där jag bor.
   Det där speciella - nu vet du!

   Radera
 3. Jisses vilken liten skitgris du blev efter ditt "torkande" :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där var väl ingenting! Vänta du tills det blir bad vid sandstrand i sommar... :D

   Radera