torsdag 13 juli 2017

Funkar inte - måste göra nåt :)

Vit melamin är inte min melodi. Det f.d. datorbordet funkar visserligen praktiskt, men här krävs nåt heltäckande!

Med båda skivorna blir det 180 cm, och det är bra. Bra känns det också med bordet mindre, som på bilden. Plötsligt känns lilla huset större. 😊Men som sagt, vit skiva funkar inte. Även om jag har en del tyger i gömmorna känns inget riktigt passande. Så jag har just beställt juteväv, naturfärgad. Hehe, jag kommer att känna mig mycket mer bekväm med nåt rufft och brunt... Det blir säkert bra, och barnbarnet har skickat fint foto på bordet därnere hos sig. Jättebra känns det.

I morgon förmiddag hämtar vi Lilla Gryn. Så här såg det ut förra fredagen när jag hämtade henne. Väntan vid bilen, själv var jag kvar på yttertrappen.Grynet var ivrigast att hoppa in...


...Kasper följde snabbt efter.


Stäng om oss nu, och ge oss iväg... 😁

Även om Gryn piper och skakar av glädje när jag kommer för att hämta och inte vet till sig av iver att få hoppa in i bilen så vet hon nu äntligen att hon ska stanna i sitt originalhemma och inte följa med tillbaks när jag åker för att lämna henne. Det har fungerat bra i två veckor. Känns väldigt fint. Förresten tror jag hon vet att jag snart hämtar henne igen.

Men nu får matten klappa och pussa på sin "mammas lilla flicka". I lugn och ro i fem dagar. Och så det där eviga "så skönt att du min älskling är frisk nu" - och mitt lika eviga "nej, men relativt symtomfri är hon".

Man har vad man gör sig, liksom.

15 kommentarer:

 1. Det måste kännas underbart att ha gett Grynet livet tillbaks och att er delade vårdnad fungerar så bra.
  Så hemtrevligt du har det! Juteväv blir nog fint på bordet, så neutralt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst, delade vårdnaden fungerar så väl man kan förvänta sig, även om den inte är problemfri. Bl.a. är det väldigt mycket med inte minst pälsvård jag ska hinna med på knappt två dagar. Jisses vad med tovor och elände en amris kan skaffa sig!
   Juteväv på bordet - kanske jag till och med kan lägga nån av mina kära löpare ovanpå... :)

   Radera
 2. Du har gjort en utrolig bra jobb for å heve Grynets livskvalitet! Det varmer når noen bryr seg så mye om andres dyr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag bara hoppas att det jag gjort för Grynet är nog. Men medicindosen är hög, hoppas kunna minska den så småningom...

   Radera
 3. Det bästa med det vita bordet är nog att jag får bättre plats under det när jag kommer och hälsar på. Det är lite mer praktiskt för mig med ett ben i varje hörn. Med en juteduk som hänger ned blir det nog riktigt ombonat där under. Skönt att Grynet äntligen mår så bra som hon kan! Kasper gillar nog att få tjejbesök varje vecka. Sånt är jag inte så vsn vid precis även om ganska många kommer och hälsar vid staketet när de går förbi. Jag är ute nästan hela dagarna nu och håller koll på mina tvåbenta som grejar i trädgården, skrapar färg på huset eller lagar sånt som som gått sönder... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kasper ville ha Grynet här jämt, men får nöja sig med ett par dar i veckan.
   Så bra att du gillar bordet, tror säkert att till och med du får rum under det. Den där väven lär redan vara skickad, så snart får jag väl åka 1,5 mil till posten och hämta. :)
   Bra att du håller koll på dina tvåbenta, så att de inte jobbar sig fördärvade.
   Jag är lat, så Kaspers jobb är snarare motsatt ditt!! :)
   /Kaspermatten

   Radera
 4. Er "delade vårdnad" fungerar så fint och Grynet har verkligen fått en härlig tillvaro, Kasper en kompis och katterna likaså. Mycket extra jobb och en skopa bekymmer för dig men jag hoppas också 10 skopor glädje.
  Bordet ser fint och sommarlätt ut och känns nog mest ovant. Dukat och med blommor blir nog fint, det också. Juteväv är såklart en jättebra idé, däremot mer svårskött men... "man har vad man gör sig" som du skriver.  Bordet

  Bordet må se ovant ut efter trotjänaren men sommarlätt och fint ändå - med eller utan säckväv. Det blir säkert hur bra som helst, hur du än väljer att göra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är jag som plågar och pinar, behandlar, klipper och försöker hålla pälsen i möjligaste mån tov- och skräpfri, jobbigt för det hinner samlas mycket elände i den på fem dar... Hon har börjat slicka massor på tassarna, jag ska försöka klippa/raka, får se om det hjälper.
   I övrigt mår hon riktigt bra. Det gör inte matten, men en bättre terapihund än Grynet finns nog inte. Hon viker enligt utsago inte en sekund från sin mattes sida, jag ser ju själv hur de ligger och sover tillsammans varje gång jag hämtar henne (vid 11-tiden på dagen). Men då, när Kasper virvlar in i huset och jag kommer efter, då blir det minsann liv även i Gryn. :)

   Bordet - jag vänjer mig, men det är inte alls fint, och det saknar helt karaktär. Fast med lämlig duk osv blir det bra. Hädanefter har jag ögonen öppna om jag ser en butik med tyger i.

   Radera
 5. Och ursäkta, blev som dubbelt - vi är inte så sams just nu, datorn och jag...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, jag ursäktar så gärna. Fast jag trodde det var fånen du var okontant med - (tänk att stavningskontrollen inte gillar "okontant"...) :D

   Radera
 6. Det blev ju fint med nya bordet fast det gamla var ju underbart. Till och med jag har ju hunnit med att ligga under eller om det var bredvid det. Kommer nog och inspekterar det nya när det blivit lite höst och bättre temperaturer.
  Så skönt att det går så bra med Grynet. Det där med tassarna kolla så hon inte är röd mellan tårna. Kan vara svampinfektion på gång

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag säger som barnbarnet - finare bord än mitt gamla finns inte! Han jämförde alla med det, och antagligen kommer jag också att göra det. Ändå känns det jättebra att han har det.
   Jag håller - under största protest - på att klippa, i praktiken raka tassarna på Gryn. En och en halv framtass klar. Under mattedagarna går hon de få metrarna ner till sjön flera gånger om dagen, så även jag har misstänkt svamp.
   Just nu är jag INTE populär...

   Radera
 7. Ja STOR skillnad i karaktär där med borden. Så roligt att det går bra med rutinerna med Grynet. Är för tillfället klar med mitt "sommarjobb" och kommer att fota oftare framöver. /g

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vinner jag på lotteri (fast då måste jag ju först börja köpa lotter) så köper jag kanske ett nytt bord. :)
   Men nu siktar jag på att göra bästa möjliga av det här. Jag gillar i alla fall storleken!

   Så trevligt, att du börjar fota mer. :)

   Radera
 8. test, kollar om jag får meddelande om kommentarer...

  SvaraRadera