tisdag 7 maj 2013

Äntligen öppet hus :)

Äntligen är det öppet från glasrum till altan! Äntligen kan jag och katterna och förstås också matte röra oss ut och in och fram och tillbaks precis som vi vill. Vi njuter allihop! Inte minst jag som synes.
 
 
Så här såg det ut på termometern, den som finns i ständig norrskugga.
Matte var lycklig. :)
 
 
På altanen låg en sorglig rest i morse , dvs resten var lite större, men när matte tittade nästa gång så fanns bara den här kvar. Vi tror det är Filip som varit framme. Han ville vara ute i natt, men Myse var inne. Maxi var också ute, men är antagligen för lat och långsam för att fånga en korre. Fast han kanske åt upp den. Matte blev i alla fall lite ledsen.
 
 
Vi har varit ute hela dagen, och både jag och matte tycker att vitsipporna blir ännu finare när jag sitter bland dom. Finns massor, massor på tomten.
 
 
Jag försökte få med mig Myse på en tur uppåt tomten men han var inte så intresserad.
 
 
Jag tog med mig matte i stället. Och sen rullade jag, det finns massor av skoj grejer att rulla i nu.
 
 
Matte hittade nåt spännande som hon har letat förgäves efter på andra håll Åtminstone tror hon att det är nåt spännande hon hittat. Hehehe, nåt rentav sprängande...
Men det får hon skriva om själv.
 

14 kommentarer:

 1. Jätteskönt att kunna gå ut och in som man vill! Vi har haft köksdörren öppen till altanen hela dagen så jag hade kunnat gå in om jag ville, men jag höll mig intill matte och husse som staplade sten i trädgården. Lite synd på ekorren men nu klarade sig säkert några extra fågelungar istället. Det är väl så att klättrar man inte fortare än en katt så är det inte meningen att man ska vara med... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har faktiskt också mest hållit mig till matte. Dvs utomhus, på tomten.
   Vi tröstar oss också med att några fågelungar klarat livhanken tack vare Filip (det här var årets andra ekorre).
   Jaså, dom staplar sten, dina tvåbeningar. Min matte försöker blunda för allt hon ser som borde göras... Vi får väl se hur det går. Hon har i alla fall köpt en dunk algtvätt...

   Radera
 2. Ok... Kan kanske hålla med om det med fågelungarna... Men inte är jag helt glad på Filip inte! Ekorrar verkar det ju inte alltid finnas så hemskt många av.
  Här kan vi tyvärr inte ha öppet helt, för jag vill inte ha Petrus precis var som helst.
  Vi skulle bo som ni!
  Värmen ska jag inte säga något om....
  Däremot kan jag tala om att jag är mycket avundsjuk på din fina cerise(?) pelargon!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ekorrara är egentligen rövare, men dom är ändå både roliga och fina att se på, riktigt söta, säger matte. Dom ser ibland ut att nästan kunna flyga, så dom BORDE utan minsta svårighet kunna klara sig undan en katt.
   Synd att du inte kan ha helt öppet, det är helt underbart tycker vi. Går det inte att ordna med kompostgaller som får "hänga ner" från dörrkarmen, ihakade i varann? Så gjorde matte när nån katt hade utegångsförbud.
   Den där pelargonen gläder matte också. :)

   Radera
 3. Oj, så skönt att ha det öppet så. Men den där ekorresvansen... lite sorgligt. Dom som är så söta, fast det är å andra sidan naturens gång... Jag ska i ärlighetens namn säga att jag ätit en näbbmus en gång, en död en. Matte blev INTE glad på mig.
  Du bland vitsippor... jag visste det, rena drömmen att se sådana bilder :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, en näbbmus! Såna ratar mina katter. De fångar dem, och tar så småningom livet av dem, men äter dem inte. Brukar ge matte såna som present.
   Jag förstår att din matte inte blev ett dugg glad när du åt upp en!
   (I ärlighetes namn hade kanske jag tagit mig en smakbit av ekorren, jag också, om jag bara inte matte hade hindrat mig... Fast aldrig att jag själv hade dödat den, förstås.)

   Radera
 4. Åh vad ljuvligt du ser ut att ha det i solen! Skönt att kunna strosa in och ut. Skön rullstil du har, helt klart matchar vi varandra... jag rullade i vitsipporna idag och fick till och med matte att lägga sig ner en stund och njuta av allt det vackra (ok, hon rullade inte, hon var stilla men ändå)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog det bästa med det som kommer nu - att man kan strosa in och ut precis som man vill. Fast jag förstås ändå mest vill vara just där matte är, så är FRIHETSKÄNSLAN värd väldigt mycket, tycker jag. ;) Visst tycker du det också!
   Men KAN du förstå - VARFÖR rullar dom inte, mattarna???

   Radera
 5. Även jag har öppet hus nu, det är verkligen såååå bra. Fast jag är mest där matten håller hus jag också. Det är ju roligast där.Idag fick jag t ex ett märgben...det hade jag ju missat om jag onte hade koll.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vill inte ens tänka tanken missat märgben! Så hemskt!
   Just nu är här ett stängt hus, för det regnar. Märgben får jag inget idag, och Dentastix är ingen rimlig ersättning, men rätt gott det också. :)

   Radera
 6. Visst får jag också gå ut och in när jag vill, men jag är där matte är. Ibland är det riktigt jobbigt för jag hinner inte lägga mig ner så går hon in och då måste jag gå med...
  Några ekorrar har vi inte här, men vildsvin finns det som vi aktar oss för!
  Ha det gott!
  Puss från Melody!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vildsvin går i alla fall säkra för katter... ;)
   Visst är det jobbigt det där med mattar som inte kan bestämma sig, som liksom virrar ut och in nästan hela tiden.
   Puss tillbaks! :)

   Radera
 7. Härligt att våren äntligen kommit !
  Här nere har vi också Vitsippor i massor i hav , det är riktiga vita hav av dom överallt i skogarna :)
  Stackars lille Kurre säger min matte :(
  Fast jag tror nog att jag också tyckt det var skoj att jaga fatt på en.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hade du, Kjelle! Jag har förstått på mina katter att just korrar är jättespännande att jaga, för man kan göra det träd också.

   Matte försöker trösta sig med att korrar själva äter upp både fågelägg och fågelungar, som dom hämtar i deras bon. (Katter hämtar åtminstone inte ungar i bona!!)

   Radera